131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MESLEK HASTANESİ MECLİSTEN GEÇTİ

10 Ocak 2019, Perşembe 06:26

     


Aliağa Belediyesi Ocak ayı olağan meclisi toplandı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan oturumun gündeminde başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler yer aldı. Meclis toplantısında dikkat çeken konu Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Aliağa’ya yapılması planlanan meslek hastalıkları hastanesi maddesi oldu.

Ocak ayı olağan meclisi 4 Aralık 2018 ve 6 Aralık 2018 tarihli meclis tutanağının okunup oylanması ile başladı. 2019 yılının ilk meclisi başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesiyle devam etti.

Denetim komisyonu gizli oylamayla belirlendi

2019 yılının ilk meclis toplantısında denetim komisyonunda görev yapacak olan meclis üyeleri de gizli oylama yöntemi ile belirlendi. Buna göre 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonu’na; Rahmi Keskinoğlu, Selma Orhan, Ulviye Öztürk, Kazım Ulaş ve Fatma Bayar seçildi. 2019 yılında Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine oturum başına ödenecek olan huzur hakkı ücretinin belirlenmesi ve yıl içinde olabilecek artışların yansıtılması hususlarının görüşüldüğü 7.madde meclis üyelerine oturum başına belediye başkan maaşının günlük brüt tutarının 1/3 oranında ücret ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisinin 2019 yılında her ayın ilk haftasında yapılacak olan toplantı günü ve saati ile mutat toplantı yeri ve bir aylık tatil ayının belirlenmesi hususlarının görüşüldüğü 9.madde; meclis toplantılarının her ayın ilk haftası Salı günü saat 18.00’de meclis salonunda yapılmasına oy birliği ile kabul edildi. 2019 yılında Meclis Toplantıları’nın sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve belediye internet sitesi üzerinden canlı yayınlanması hususlarının görüşüldüğü 8.madde oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra komisyondan gelen raporlar okundu ve oylandı.

Aliağa’ya Meslek Hastanesi

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Aliağa’ya yapılması planlanan meslek hastalıkları hastanesi konusu da Ocak ayı olağan meclisine gündem dışı önerge olarak geldi. Aliağalıların yıllardır talep ettiği meslek hastalıkları hastanesi için önemli bir adım atılmış oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nden Aliağa Belediyesi’ne gönderilen yer tahsisi talep yazısı meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Meclise sunulan “İzmir ili Aliağa ilçesi, Karşıyaka mevkii sınırları içerisinde bulunan Çaltılıdere Mahallesi 0 ada 425 numaralı parselde 50.500 metrekarelik ve yine Aliağa ilçesi Akçaağıl Tepe mevki sınırları içinde bulunan Kalabak Mahallesi 0 ada 1269 parseldeki 74.264 metrekarelik taşınmazların her birinin 5 bin TL iz bedelle üniversitelerine gayri kabili rücu şartıyla devredilmesi istenmektedir.” konulu talep yazısı CHP'li Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör ve Ak Partili Belediye Meclis üyeleri Mustafa Uzunoğlu ve Kazım Ulaş tarafından İmar Komisyonu'na havale edilmesi önerisine rağmen kabul edilmesi yönünde oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Zonguldak’ta bulunan Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte 4.sü Aliağa’ya yapılacak.

“Önergenin oylanma usulüne itiraz ediyorum”

Oylama işleminin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Kazım Ulaş gündem dışı önergenin oylanma şekline ilişkin itirazını dile getirerek, "Hepimiz Aliağa'ya böyle bir Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin inşa edilmesini isteriz. Karşı duracak halimiz yok. Parsellerin incelenmesini talep ettik. Ama siz yine de kabulü yönünde oylattınız. Buna hayır oyu verdiğimiz için Üniversite'nin talebine karşı mı gelmiş oluyoruz. Ben buradaki usule itiraz ediyor ve meclis tutanaklarına itirazımın geçmesini talep ediyorum. Üniversite'nin veya Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin Aliağa'ya yapılmasına en çok taraftar olacak kişilerden biri benim. Bu şekilde oldu, bittiye getirilerek yapılan oylamaya tepki olarak hayır dedim. Bunun tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

“İnşallah Aliağamıza hayırlara vesile olur”

Kazım Ulaş'ın ardından söz alan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Haberi aldığımızda Belediye olarak da meclis üyeleri olarak da gereğini yaparız demiştik. Olumlu veya olumsuz oy kullanan meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bizim için Aliağamız için çok önemli böyle bir hastanenin yapılması noktasında bir çalışmanın yapılması mutlaka ciddi bir çalışmadır. Oldu, bittiye gelen bir çalışma değildir. Türkiye'de Ankara, Zonguldak ve İstanbul'un ardından dördüncüsü Aliağa'ya yapılacak. İnşallah Aliağamıza hayırlara vesile olur. Ne Kazım Bey'in ne de diğer arkadaşlarımın buna karşı çıkması zaten mümkün değil. Bu konuda kimsenin şüphesi olamaz. Herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni yılda böyle bir haberi almamız Aliağamız açısından mutluluk verici, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Ocak ayı olağan meclisi bir sonraki meclis toplantısının 5 Şubat 2019 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesi ile son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler