131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HACİZİN KALDIRILMASI İÇİN BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

10 Şubat 2018, Cumartesi 06:37

     


Aliağa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Meclis Başkan Vekili Emre Erdem Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Bozköy’deki mülkiyeti Belediyeye ait arazinin üzerindeki hacizin kaldırılması için Belediye Başkanlığına borçlanma yetkisi verilmesi kararlaştırıldı.

Aliağa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Serkan Acar’ın katılmadığı toplantıya Ak Parti’li Belediye Meclis Üyesi Emre Erdem başkanlık etti. Tek gündem maddesi ile yapılan toplantıda, Bozköy tüzel kişiliğinin mülkü iken Bütünşehir Yasası ile Aliağa Belediyesine geçen, Belediye Başkanlığınca icra işlemi sonucu satılmak istenen arazinin durumu görüşüldü.

Meclisin Şubat ayı ilk birleşiminde, Bozköy Mahallesi Ilıca Mevkii 212 parselde bulunan ve 21 milyon 891 bin 489 TL değer biçilen taşınmazın üzerinde kaç TL icra bulunduğu, 22 Şubat 2018 tarihinde satışa çıkarılacak olan arsanın belediye tarafından satın alınması, bu meblağın belediyede bulunmaması durumunda Belediyeye gerekli borçlanma yetkisinin verilmesi hususunda meclis üyeleri tarafından gündem dışı önerge verilmişti. Gündem dışı önerge, konunun görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edilmişti.

Komisyon toplantısının ardından önceki akşam gerçekleştirilen Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde Bozköy Mahallesi, Ilıca Mevkii’nde bulunan 212 parsel numaralı arazinin icra bedelinin ödenmesi için Aliağa Belediye Başkanlığı’na 1 milyon 716 bin 28 TL borçlanma yetkisi verilmesine yönelik komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler