131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

PETKİM İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

10 Nisan 2019, Çarşamba 06:20

     


Petrol-İş Aliağa Şubesi’nde örgütlü Petkim işçileri, iş yerinde yaşanan sorunlarla ilgili sabah vardiyasında açıklama yaptı. İşçiler, SOCAR’a ait idari binanın önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Petrol-İş Aliağa Şubesi’nde örgütlü Petkim işçileri, iş yerinde yaşanan sorunlarla ilgili sabah vardiyasında açıklama yaptı. İşçiler SOCAR’a ait idari binanın önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

“Petkim işverenini bir kez daha uyarıyoruz!”

Açıklamada bulunan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Petkim’de uzun zamandır tüm görüşmelerimize rağmen çözülmeyen, çözülmek istenmeyen sorunlar yaşamaktayız. Uzun zamandır Petkim yönetimiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde sorunların çözümüne ilişkin bir yaklaşım gösterilmemektedir. Yaptığımız 2 saatlik eylemle anayasal hakkımızı kullanarak, demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Bakım ve İşletmelerde personel eksikliği hat safhaya çıkmıştır. Eksik personelin tamamlanmasına dair bir gelişme sağlanamamıştır. Eksik personel konusunda bizim üzerimizden almaya çalıştıkları riski asla kabul etmiyoruz. Bazı birimler kritik sayının altında personelle çalıştırılmaya zorlanmaktadır. Yemekhane ve servislerle ilgili yaşanan sıkıntılarımız çözülmemekte ısrar edilmektedir. İşveren yetkilileri ilettiğimiz sorunlara kayıtsız kalmaktadır. Petkim işverenini bir kez daha uyarıyoruz! Bu tür yönetim anlayışına devam ettiğiniz sürece bundan sonraki süreçte Sendikamız ve işyeri temsilciliğimiz olarak gerekli tavrı ortaya koymaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler