131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ŞİMDİLİK “ZEYTİN” KAZANDI!

10 Haziran 2017, Cumartesi 06:40

     


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Meclis’e sunulan, tüm ülkede itirazlara neden olan zeytinlik alanların sanayi tesislerine açılması düzenleyecek yasa tasarısı komisyona geri çekildi.

Zeytinlik alanların imara açılması ile gündeme gelen, Aliağalı üreticiler ve ziraat odalarının da tepkisini çeken yasa tasarısı önceki günlerde Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamayla komisyona geri çekildi. 117 milyon zeytin ağacının idam fermanı olarak görülüp, kamuoyunda tepkilere neden olan tasarı komisyonda görüşülerek ya değişikliğe uğrayacak ya da kabul edilerek tekrar meclise gelecek.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş zeytinlikle ilgili düzenlemenin komisyona çekileceğini belirterek, "Üretim Paketi'nin ikinci maddesi olan zeytinlikle ilgili düzenleme komisyona çekilecek. Komisyon, o maddeyi yeniden görüşecek. Ya aynen kabul edebilir ya da komisyon değiştirerek, kabul edilebilir" dedi. Elitaş, Sanayi Üretimi Reform tasarısında yer alan zeytinlik alanları ilgilendiren düzenlemenin köpürtülerek, doğru olmayan bir şekilde 'zeytin yasası' haline getirildiğini savundu.

Zeytinlikle ilgili düzenlemenin komisyona çekileceğini açıklayan Elitaş, şöyle konuştu: "Üretim paketinin ikinci maddesi olan zeytinlikle ilgili düzenleme, komisyona çekilecek. O düzenleme, komisyona geri çekilecek ve diğer maddelerin görüşülmesine devam edilecek. Hem Tarım Bakanlığının hem Sanayi Bakanlığının hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hem de Orman Bakanlığının bu konuyla ilgili görüşleri alındıktan sonra taraflarla da bu konu değerlendirilmiş olacak. En uygun ve doğru düzenlemenin yapılmasını arzu ediyoruz. Komisyon, o maddeyi yeniden görüşecek. Ya aynen kabul edebilir ya da komisyon değiştirerek, kabul edilebilir" dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler