131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

AYDEMİR, “MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ SALDIRIYORLAR”

10 Ağustos 2017, Perşembe 06:28

     


MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, encümen kararıyla satışı yapılan Çaltılıdere’deki arazi ile ilgili olarak AK Parti ve CHP İlçe Başkanlarının tutumunu eleştirdi. Aydemir, “Bu iki arkadaş mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorlar ama sonun da bunların hepsinin kendilerine döneceğini bilsinler.” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, Çaltılıdere Mahallesi’ndeki arsa satışıyla ilgili iddialara şahsi sosyal medya hesabında yayınladığı video ile cevap vermesinin ardından MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Özellikle CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği basın açıklamasında, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın resmini bir Yeşilçam filminin afişine montajlayarak ‘Satılık Köy Çaltılıdere’ denilmesinin saygısızlık olduğunu ifade eden Aydemir, “CHP Aliağa İlçe Başkanı'nın oraya İl Başkanı'nı, milletvekillerini çağırıp aslı astarı olmayan açıklamalar yapması hoş değil. Ben Aliağa’nın 35 yıllık hafızasıyım. Özcan Durmaz’ın yanına oturttuğu muhtar da o araziyle ilgili çok şey biliyor. Ama nedense insanlar iki renkli. İnsanın bir yüzü olur, iki yüzü olmaz. Muhtar, ‘Şöyle şey yaptım’, ‘Böyle şey yaptım’ diye açıklama yapıyor. Demek ki muhtar çok şey yapmış. Bunlarla ilgili daha konuşacağımız çok şey var. Yaşanan gelişmelere göre bunları kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

“AKBULUT, KENDİ ETRAFINA BAKSIN”

Ak Parti ve CHP İlçe Başkanları'nın, Belediye Başkanı Serkan Acar’a çamur atarak açıklamalarda bulunmalarının ahlaki olmadığını belirten Aydemir, “Yaşar Akbulut, önce kendi etrafına baksın. Memleketi sattılar, memlekette satılmayan bir şey bıraktılar mı? Özelleştirme adı altında memleketi sattılar. Bu arkadaşın bunlarla ilgili hiç çıtı çıktı mı? Ne olduğunu öğrenmeden, bilmeden açıklama yapıyorlar. Daha arazinin imarlı olup olmadığından bile haberleri yok. Belediyede o kadar meclis üyeniz var. Bunlardan haberi olmayan birisi, belediyenin önüne topluyor yandaşlarını, orada başkana çamur atıyor. Ben Yaşar Akbulut’un sürekli neden Ankara’ya gittiğini de biliyorum. Hastane için, TOKİ için gidiyorum diyor, fotoğraflar paylaşıyor ama gerçekte ne iş için koşturduğunu biliyorum. Bu arkadaşımıza yakışmıyor böyle şeyler.” diye konuştu.

“DURMAZ’IN KEPÇENİN ÖNÜNDEKİ PERFORMANSINI BİLİYORUZ”

Açıklamasında, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’a da yüklenen Abdurrahim Aydemir, “Özcan Başkanın bu konulardaki performansını biliyoruz. Kepçenin önündeki performansından tutun da, bu tür şeylerde hep il başkanını, milletvekillerini, büyükşehir belediye başkanını çağırıyor. Bu defa Büyükşehir Belediye Başkanını çağırmamış, şaşırdık. İsterse genel başkan yardımcılarını da çağırsın. Ama sonunda Durmaz’ın onların hepsini yanılttığı ortaya çıkacak. Bir şey var zannedip Özcan Durmaz’a inanıp buraya gelenler, yanılgıyla dönüyorlar. Yine tokadı yiyen Özcan Durmaz olacak. Çaltılıdere’nin dağında benim işyerim yok, ben oradan nemalanmıyorum. Özcan Başkan biraz da bunları düşünsün. Rüzgar Enerjisi Santrali konusunda Aliağa Belediyesi’ne gelince hayır diyor, ama kendine gelince rüzgar panelini dikiyor. Arkadaş önce bir özeleştiri yapsın. Halkımızın bunları öğrenmesi lazım. Eğer bu tür açıklamalara devam ederlerse biz de bunların hepsini anlatırız, sıkıntı yok. Bizde her şeyin gerçeği var.” ifadelerini kullandı.

DURMAZ VE AKBULUT’A ÇAĞRI

Durmaz ve Akbulut’a daha önce seçim zamanında yaptığı çağrıyı yineleyen Abdurrahim Aydemir, “Bu iki arkadaş böyle bir konuyla karşılaştıkları zaman mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorlar. Ancak, sonunda bunların hepsinin kendilerine döneceğini bilsinler. Daha önce de kendilerine çağrıda bulunmuştum. Üçümüz bir canlı yayında buluşalım ve Aliağa ile ilgili bu tür konuları konuşalım diye. Bu çağrımı yineliyorum. Demokrasi Meydanı’na bile çağırırım, gelsinler, gerçekleri kamuoyuna anlatalım.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler