131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

ALİAĞALI KADINLARA ALİAĞALI DOKTOR...

10 Kasım 2017, Cuma 06:04

     


Aliağa’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nagehan İkiz, beş ay önce açtığı son teknoloji ile dizayn edilmiş kliniği ile hizmete devam ediyor. Op. Dr. Nagehan İkiz, Aliağalı kadınlara yönelik uzmanlık alanı olan tüm hastalıklarda ve gebelik takiplerinde özenle çalıştıklarını ve ilçede kadın doğum uzmanı eksikliğinden kaynaklı hastaların İzmir’e gitmek zorunda kaldıklarını, Aliağalı vatandaşlara sağlık alanında bu hizmeti sağlamaktan gurur duyduklarını ifade ediyor.

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve uzmanlığını Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde tamamladıktan sonra mecburi hizmetinin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde tamamlayan Op. Dr. Nagehan İkiz, İzmir’de özel bir hastanede verdiği sağlık hizmeti sonrası memleketi olan Aliağa’da kadın doğum uzmanına yönelik doğan ihtiyacı fark ederek açtığı kliniğinde hastalarına son model teknolojik ve tıbbi donanımla yüksek düzeyde bir sağlık hizmeti sağlıyor.

‘Aliağalı hastalar İzmir’ e gitmek zorunda kalıyordu’

Nagehan İkiz, muayenehanesinin açılış sürecini “Daha önce çalıştığım özel hastanelerde gün içerisinde birçok hasta görüp, yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti veremediğimi düşündüğüm için bir klinik açma fikrim oluştu. Yer olarak ise doğup büyüdüğüm Aliağa’yı tercih ettim. Aliağa gelişen bir ilçe. Ben burayı hem iyi tanıyorum hem de sanayileşen bir ilçe olması dolayısıyla genç nüfus popülasyonun da yoğun olduğu bir yer. Burada hastalarımız yeterli doktor olmadığı için İzmir’e giderek sağlık hizmeti almak durumunda kalıyorlar. Doğumları ve şikayetleri için ilçede yeterli imkanlardan faydalanamıyorlar. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda Mart ayından itibaren Aliağa’da açmış olduğumuz klinik ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık.” şeklinde açıklıyor.

‘Gebelik takibi ve hastalarımızın tedavisinde son teknolojiden faydalanıyoruz’

Muayenehanesinde her türlü kadın hastalıkları ve gebelik ile ilgili sağlık problemlerine ve ihtiyaçlarına yönelik uygulamaları yapabildiklerini aktaran İkiz, “Rahim ağzı kanseri tedavisinden, bildiğimiz tüm ultrasonografik görüntülemeleri yapabildiğimiz, aynı zamanda gebelikte yapılan NST testleri ile gebelik takibini yapabildiğimiz bir muayenehanemiz var. Ayrıca anne karnındaki bebeklerin 3D/4D/5D realistic VUE teknolojisi ile görüntülemesini sağlayabildiğimiz gibi, gebelik problemi yaşayan hastalarımız için aşılama ve tüp bebek tedavilerini, sık rastlanan myom ve kist ameliyatlarını ayrıca genital estetik operasyonlarını da gerçekleştirebiliyoruz.” diyerek hastalarına sağladıkları sağlık hizmetlerini ifade ediyor.

‘Güler yüz ve özen bizim mesleğimizin anahtarı!’

Temiz bir ortamda, yeni teknolojinin de sağladığı imkanlar dahilinde güler yüz ve özenli çalıştıklarını vurgulayan Op. Dr. Nagehan İkiz, Aliağa içinden ve çevre ilçelerden birçok hastanın kendisini tercih etmesindeki en önemli nedenin ise işini severek ve özveriyle üstelik uzmanlık gerektiren konulardaki deneyimi ile gerçekleştirmesi olarak belirtiyor. Kadın sağlığı ve gebelik takibinin önemine değinen Nagehan İkiz, erken teşhis ve tedavinin önemli olduğu kadın hastalıklarının, uzun süreli takip gerektiren gebeliklerin ve diğer hastalıkların tedavilerinin, kadın bir uzman tarafından yapılmasının hastalara güven verdiğinin de altını çiziyor. Hastalarının kendilerini evinde hissedecekleri ortamı gerek kendisi gerek ekibi ile burada sağlayabildiklerini belirten İkiz, “Doğum süreçleri için ebeveynlere genel anestezi gerektiren operasyonlarda İzmir’de anlaşmalı oldukları hastaneler içinden alternatifeler sunuyoruz. Hastalarımız ve gebelerimiz birlikte takip ettiğimiz süreçlerin sonucunda teknik imkan ve olanaklarına güvenerek önerdiğimiz hastanelerden birini seçerek doğumlarını gerçekleştirebiliyorlar. Bunun dışında tüm tedavi ve takip gerektiren uygulamalar için muayenehanemizde kendilerine hizmet verebiliyoruz.” dedi.

Bir gebe için yeterli süreyi ayırarak, nezih ve hijyenik bir ortamda hizmet veren Op. Dr. Nagehan İkiz, “Gebelik de dahil olmak üzere kadın hastalıklarının tedavisinde hastalarımız ve anne adaylarımız mahremiyete özen gösteriyorlar. Biz de hastalarımıza bu anlamda özen ve itina ile yaklaştığımız için kısa sürede Aliağalı vatandaşlarımızın tercih ettikleri bir muayenehane olmayı başardık.” diyor.

(EREN SARAN)







 
Son Eklenen Haberler