131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YENİŞAKRAN’DA FOSEPTİK SEFERBERLİĞİ

11 Şubat 2017, Cumartesi 06:51

     


Aliağa’nın Yenişakran Mahallesi’nde, yıllardır boğuştuğu altyapı ve kanalizasyon sorununun bir an önce çözülmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe ile başvuran Yenişakran Muhtarı Metin Yıldız, bürokrasi ve prosedürler nedeniyle sürecin çok yavaş işlediğini belirterek “Ben göreve geldikten sonra mahallemizin kanalizasyon ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bir çalışma olmadığını görünce 22 Haziran 2016 tarihinde 1581881 no’lu kayıt numarası ile Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum. Mahallemdeki kanalizasyon ve altyapı sorunlarına değinerek bir an önce çözülmesi için gereğinin yapılmasını istedim. Dilekçemin üzerinden 8 ay geçmiş olmasına rağmen henüz somut bir adım atılmadı. Yetkililerden öğrendiğime göre dilekçem şu an Projeler Daire Başkanlığı’nda imiş. Daha imar tadilatı yapılacak, arıtma tesisi projesi tamamlanacak da sonra çalışma başlayacak. Bu süreci biraz daha hızlandırabilmek amacıyla mahalle sakinlerimizle bir imza kampanyası düzenliyoruz. Topladığımız imzalarla birlikte dilekçemizi tekrar ilgili makamlara ulaştıracağız. Umarım yetkililer sesimizi duyar da Yenişakran bir an önce bu utançtan kurtulur” dedi.

Kanalizasyon ve altyapı eksikliği nedeniyle büyük sorun yaşayan mahalle halkı, dolan foseptiklerini Aliağa Belediyesi’nden getirttikleri vidanjörle çektiriyor. Her gelişinde hane başına 71 lira ödemek zorunda kalan Şakranlılar, özellikle yaz aylarında dolan foseptiklerin koku yaptığını ifade ederek bu durumun çeşitli hastalıklara da davetiye çıkardığını söylüyor.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler