131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BALBAY YENİDEN ALİAĞA’DAYDI

11 Nisan 2015, Cumartesi 09:52

     


CHP milletvekili adaylarını belirlemek için yapılan ön seçimde İzmir 2. bölgede, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından en fazla oyu alarak listede kendisine 4. sırada yer bulan Mustafa Balbay Aliağa’da Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Partililerle ön seçim sonrası ilk kez bir araya gelen Balbay, “Bu ülkenin yönetimini devralacağız demek gerekiyordu. Bana bunu deme cesaretini verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yıllarca bu ülkenin sorunlarıyla ilgili kalemim tek silahımdı. Bundan sonra ise Türkiye’nin sorunlarını yazan Balbay ikinci plandadır. Birinci planda çözüm önerileri sunan ve çözen Balbay olacaktır. Mustafa Balbay olarak siyasete yeni bir dil getireceğime söz veriyorum” dedi.

“Sayın Balbay’ın umuduna ortağız. CHP, Silivri zindanlarından iktidar çıkaracak. O zindanları kuranlar da yine o zindanlara gömülecekler buna inanıyoruz” diyerek Balbay’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren CHP Aliağa İlçe Parti Başkanı Durmaz ise, konuşmasında ön seçime değinip, “Partimiz çok doğru bir kararla ön seçim yaptı ve tüm partilerin gıpta ettiği bir süreç yaşadık. Vekil adaylarımızı biz seçtik bu nedenle bölgemizden en az 10 milletvekilini Ankara’ya göndereceğiz. Biz bu bölgede ön seçim yaparken sadece vekil adaylarını seçmedik. Başta genel başkanımız olmak üzere neredeyse bir kabine seçtik. İnanıyorum ki birden fazla bakanımız da bu bölgeden çıkacak” diye konuştu.

ALİAĞA’DAKİ ÖN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Aliağa’daki önseçim sonuçlarını incelediğini söyleyen Balbay, “Gördüm ki sizler doğal olarak Aliağa’da bu bölgeden çıkan insanların olması yönünde bir ağırlık kullanmışsınız. Bunun yanına Mustafa Balbay’ı da koymuşsunuz. Bu anlamda beni aynı zamanda bu bölgenin milletvekili saymanızı diliyorum. Ben bu heyecanda olacağım. Ön seçimden alnımızın akıyla çıktık. Aday adaylarımız yarışmadı, aynı zamanda birbiriyle bütünleşti. CHP parti içi demokrasiyi hak ettiğini göstermiş oldu. Hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Bir takım oyunu yapabilirsek başaracağız. Bunun parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ben bunu en güçlü şekilde taşıyacağım. Bizim için ana hedef iktidardır. Onun dışındaki her yer bize dardır” dedi.

BALBAY, “İZMİR BAKANI GİBİ ÇALIŞACAĞIM”

Balbay, bir İzmir öyküsü yazmak istediğini ifade ederek İzmir’de yapmayı planladığı girişimlerle ilgili konuşurken dile getirdiği “Çevreyi kirleterek sanayileşmek enayileşmektir. Ama çevreyi katarak sanayileşmek kalkınmadır. Biz servet düşmanı değiliz; rüşvet düşmanıyız” sözleriyle partililerden büyük alkış aldı. Balbay konuşmasına,“İzmir topraklarının yüzde 28’i tarım arazisi. 629 km sahil şeridi de var. Bu sahil şeridini en iyi nasıl değerlendirebileceksek öyle yapacağız. İzmir’e yatırım yok. Bu konuda fiilen bir İzmir Bakanı gibi çalışacağım” diyerek son verdi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler