131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 172 YAŞINDA

11 Nisan 2017, Salı 07:05

     


Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıldönümü Aliağa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklere protokol ve vatandaşlar da büyük katılım gösterdi.

Aliağa’da Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan emniyet mensupları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de hazır bulundu.

ALEV, “DÜNYADA EN ÜST SEVİYEDEKİ TEŞKİLATLAR ARASINDAYIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Alev, “Teşkilatımız 10 Nisan 1845 yılında kurulan 172 yıllık köklü bir teşkilattır. Hatırlıyorum ki, 1980’li yıllarda polis kolejinde ve 1990’lı yıllarda polis akademisinde öğrenci olduğum yıllarımda da aynı sizler gibi, arkadaşlarımla, vatandaşlarımızla, esnafımızla hep beraber bu coşkulu günü kutluyorduk. Ne mutlu bizlere ki bugün yine sizlerle beraberiz. Özellikle şunu vurgulayarak söylemek istiyorum ki şerefli Türk Polisi bütün dünya ülkelerinde bulunan tüm polis teşkilatlarından en üst seviyede ve en başarılı bir konumdadır. Emniyet teşkilatımız bütün ülkelerdeki olayları çözmedeki başarısı, suçları önleyici anlamdaki aldığı tedbirler ve atış gibi tüm eğitimlerdeki kalitesiyle dünyadaki en üst seviyedeki teşkilatlar arasındadır.” dedi.

“SİZLER İÇİN 24 SAAT NÖBETTEYİZ”

Ülkemizin bir terör sürecinden geçtiğini vurgulayan Gürcan Alev, “Bizler emniyet teşkilatı olarak özel harekat polislerimizle, terörle mücadele polislerimizle, asayiş polislerimizle 24 saat sizlerin huzurunu temin için nöbetteyiz. Teşkilatımız yüzlerce şehit verdi. Askerlerimiz, polislerimiz bu vatan uğruna, ay yıldızlı bayrağımız uğruna yüzlerce şehit verdi. Ancak ne mutludur ki bayrağımız, devletimiz, milletimiz hepimiz dimdik ayaktayız. Geçen sene Iğdır’da görevliyken şehit verdiğimiz bir başkomiser ile 12 polis memuru arkadaşımı kesinlikle unutamıyorum. 2003 yılında Şanlıurfa’da görevliyken kollarımızda can veren rahmetli polis memuru Ali İnceoğlu kardeşimizi yine unutamıyorum. Ama vatan sağ olsun diyerek bizler emniyet teşkilatı olarak 24 saat sizlerin huzurunda dimdik ayaktayız.” diye konuştu.

“POLİS, VİCDANI OLMAYANLARIN KARŞISINDADIR”

Bu süreçte halkın, polislerin yanında olmasının ve destek çıkmasının en büyük gurur olduğunu kaydeden Alev, “Yine ülkemiz bir süreçten geçiyor ancak ne mutludur ki halkımız, bütün daire amirlerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, savcılarımız, hakimlerimiz, bütün idare amirlerimiz, polislerimiz ve en önemlisi de halkımız bizim yanımızda. Bu bizim için en büyük gururdur. Sözlerimiz sonunda Ulu Önder Atatürk’ün polisler ile ilgili söylemiş olduğu çok anlamlı bir ifadeyle sözlerime son vermek istiyorum. Mustafa Kemal diyor ki, ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Ancak polis vicdanı olmayanların karşısındadır.’ Bu çok ince ve anlamlı bir cümledir. Polis suçluların karşısındadır, yani vicdanı olmayanların karşısındadır. Bugün buraya gelerek bizi onore eden herkese, silah arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ, MEVLİT OKUTULDU

Emniyet Müdürü Gürcan Alev’in konuşmasının ardından Mahalli Şair Bahri Ar ‘Bir polis olsaydım keşke’ isimli şiirini okudu. Tören sonunda ebediyete intikal etmiş şehitler için döktürülen lokma hayrı katılımcılara ikram edildi. Gün içerisinde de çeşitli etniklikler düzenlendi. Protokol üyeleri tarafından Aliağa Şehitliği ziyaret edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğle namazı öncesinde tüm şehitler için Merkez Camii’nde mevlit okutuldu ve akabinde hayır dağıtıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler