131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

YEŞİLTEPE: 'BİZ SORAN VE SORGULAYAN TOPLUM İSTİYORUZ'

11 Nisan 2017, Salı 06:56

     


Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, Radyo Sahil’de haber müdürü Ediz Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Kahve Molası programına katılarak sendikalaşma süreci ve bu Pazar yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“EMEKLİLER SENDİKALI OLAMAZMIŞ”

Programda DİSK’e bağlı Emekli-Sen ile ilgili bilgiler veren Yeşiltepe “Sendikamız 1995 yılında kuruldu. O günden beri alanlarda mücadele ediyor. 65 şube ve 39 temsilciliğimizle 60 bin civarında üyemiz var. Bizi halen kabul etmiyorlar. Emekliler sendikalı olamazmış. Emekliler ölümü gözleyen vatandaş olarak görülüyor. Ben deneyim adamıyım, düşünce adamıyım. Bu ülkeye namusluca vergisini ödeyen adamım. Tabii ki hakkımı da arayacağım. Bu da sendika ile olur. Emekten emekli olunmaz. Emekli insan, deneyimli insandır. Ne zaman, nasıl davranılacağını bilen adamdır. Emeklilerin % 80’i tekrar iş aramak zorunda kalıyor. Çünkü maaşı yetmiyor. Kendisine bakamıyor. Devletin bunu gözetmesi gerekiyor. Emekli Sen onun için alanlarda var.” dedi.

“EMEKLİLERİN DAHA BU ÜLKEYE VERECEK ÇOK ŞEYİ VAR”

Emeklilerin haklarını aramasının önünün kesildiği ve susturulmaya çalışıldığını ifade eden Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe “Aliağa’da 11 bine yakın emekli var. Ülkemizde de 12 milyona yakın emekli var. Ne hikmetse bunların hakkını vermek yerine susturmaya çalışıyorlar. Oysa emeklilerin bu ülkeye vereceği daha çok şey var.” diyerek emekliler olarak kahve köşelerine hapsolmayacaklarını, birlik olunduğu takdirde önlerinde hiçbir gücün duramayacağını söyledi.

“HAYIRDA HAYIR VAR”

16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumu ile ilgili Emekli-Sen olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Yeşiltepe “Biz bir broşür dağıttık. 18 madde üzerinde siyasi partiler durmadan anlatmıştı. Biz de emekli arkadaşlarımızın neden hayır demeleri gerektiğini anlattık. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirsek maaşlarımız artacak mı? İntibak sağlanacak mı? Çocuklarımız ve torunlarımız bilimsel laik eğitim alacak mı? Ekonomi düzelecek, Türkiye uçacak mı? Ayrıştırma bitecek, ülkeye barış gelecek mi? Asgari ücret artacak mı? İşsizlik bitecek mi? Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak yaşayabilecek miyiz? Yurtta ve dünyada barış ilkesi gerçekleşecek mi? Hayır. Bu referandumda evet dersek bir daha bize hiçbir şey sormayacaklar. Bu seçim partilerin seçimi değil. Bu ülke bir insanın iki dudağı arasında yaşamasın. Demokrasiyi öğrensin. Güçler ayrılığı olgularını bilerek yaşasın. Biz soran ve sorgulayan bir toplum istiyoruz. Bunun için inatla hayır diyoruz. Hiç kimseye bu kadar yetki vermememiz gerek. Hayırda hayır var.” dedi.

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİYORUZ”

Emekli-Sen üyeleri olarak rejimin değişmesini istemediklerini belirten Sebahattin Yeşiltepe “Aliağa’da kahvelerde yaptığımız çalışmalarda, bizim gibi düşünmeyen arkadaşlarımıza sorduğumuzda sevinerek gördük ki onlar da hayır diyor. Yolda giderken rastladığımız bir bayan ‘Benim dört çocuğum var. Bunun birine bütün mal varlığımı verirsem diğerleri ne yapar’ demişti. Biz de bunu söylüyoruz. Haklarımızı bir tek insanın eline verirsek ne yapacağız? Yarın maaşlarımızı, tazminatlarımızı bir kelimeyle iptal ederse halimiz ne olacak?” şeklinde konuştu. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler