131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

BAKIM MI, ZULÜM MÜ?

11 Haziran 2016, Cumartesi 06:22

     


Yalı Mahallesi 163 Sokak’ta yaşayan Mümin Öney’in Sokak kedilerini kendisine ait araca hapsederek bakımını üstlenmesi bazı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Yalı Mahallesi 163 Sokak’ta ikamet eden ve evinin önündeki aracına sokak kedilerini kilitleyerek bakımını üstlenen Mümin Öney isimli hayvansever vatandaşın bu davranışı bir kısım mahalleli tarafından tepkiyle karşılanıyor. Daha önceleri defalarca yetkililere şikayet edilmesine rağmen bu davranışından vazgeçmeyen Öney, bakıma muhtaç sokak kedilerini toplayıp kapısına asma kilit taktırdığı arabasına hapsediyor ve onların mama, su, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Mahalle sakinlerinden bazıları Öney’in hiçbir art niyeti olmadan bu davranışı sergilediğini belirtirken, bir kısım mahalleli ise sıcak havada sokak kedilerini arabaya hapsetmenin zulüm olduğunu ifade ediyor.

Daha önce birkaç kez yetkililere şikayet edilen, ancak bu davranışından vazgeçmeyen Mümin Öney ise, kötü bir niyetinin olmadığını, kedilerin bakımını üstlendiğini, bunun yanlış bir davranış olmadığını söylüyor. Öney, son zamanlarda giderek sıklaşan şikayetler üzerine, kedileri hapsettiği aracın camına ‘Kedi evi siparişi verildi. Kedi evi hazır olunca kediler nakledilecek” şeklinde bir not astı.

Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar Öney’in bu ilginç hayvan sevgisi hakkında sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaparak yetkililerden yardım talebinde bulunuyor. Durumu sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla dile getiren mahalleli, yayınladıkları mesajlarda “ Yalı Mahallesi 163 sokak 12 numaralı evin önünde, siyah arabanın içinde(45 RA 2562 plakalı) bir sürü kedi hapsediliyor. Bu konuda girişimler yapan mahalle sakinlerinin şikayetleri sonuçsuz kaldı. Aracın içerisinde ölen 3 kedi olmuş. Bu sıcak havada böyle bir şey yapmak bir insanlık suçudur! Dünya DKED Derneği tarafından Kaymakamlığa dilekçe verilmiş. Ama daha önceki dilekçeler gibi sonuçsuz kalmasından korkuyoruz. Sizlerin de konuya hassasiyetinizi beklemekteyiz.” ifadelerine yer vererek yetkililerden yardım istiyor.

Hayvansever Mümin Öney’in ayrıca bir sokak aşağıda da mahallenin çöplerini toplayıp depoladığı bir minibüsü bulunuyor. Minibüsten yayınlan kötü kokudan ve çirkin görüntüden de şikayetçi olan mahalleli bu konuda da yetkililerden yardım bekliyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler