131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA'DA ÇOK YÖNLÜ FETÖ OPERASYONU

11 Ağustos 2016, Perşembe 06:09

     


Aliağa’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sürüyor. Operasyonlarda, Petkim personelinden 3 kişi, Şakran Cezaevi’nden 6 bayan personel gözaltına alınırken, 8 müftülük görevlisi de görevden uzaklaştırıldı.

15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunan kamu personeli ve çalışanlara yönelik operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı 7 ekip tarafından Petkim personelinin ikamet ettiği ilçedeki 7 adreste arama yapıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de 7 ekiple destek verdiği, önceki gün saat 21.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleştirilen operasyonlar çerçevesinde 7 adrese arama yapıldı. Aranan adreslerin 3’ünde ikamet eden personelin İzmir’de gözaltında olduğu tespit edilirken, diğer adreslerden 2 kişi gözaltına alındı. Firari olan 2 kişiden biri ise sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.

CEZAEVİ’NDEN 6 BAYAN PERSONELE GÖZALTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ayrı bir ekip de dün sabah 06.00 saatlerinde Şakran Cezaevi dosyası kapsamında bir operasyon gerçekleştirdi. Cezaevi lojmanları ve bölgedeki diğer ikametlerden oluşan 5 ayrı adrese gerçekleştirilen operasyonlarda örgütle bağlantısı olan bayan personeller gözaltına alındı. İzmir’de arama yapılan 2 adresten birinde ikamet eden bir bayan personel de Şakran’da yakalandı. Bununla birlikte operasyonlarda toplam 6 bayan gözaltına alındı. Öğlen saatlerine kadar süren operasyonlara İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı devriye ekipleri de destek verdi.

7’Sİ İMAM, 8 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bugüne kadar örgütle bağlantısı olan şahıslara yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına aldığı şahıslardan biri önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kararı ile Aliağa’da görev yapan 8 müftülük görevlisi de görevden uzaklaştırıldı. 7’si imam, 1’i Kur’an kursu öğreticisi olduğu öğrenilen 8 müftülük personeline görevden uzaklaştırma kararı ilçedeki yetkililer tarafından tebliğ edildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler