131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

MUHTAR DÜNDAR: ‘EN BÜYÜK SORUNUMUZ KADASTRO DAVASI’

11 Eylül 2017, Pazartesi 06:05

     


“Muhtarların Sesi” köşemizde Hacıömerli Mahallesi Muhtarı Ali Dündar ile mahallenin önemli sorunlarını konuştuk.

Hacıömerli Mahallesi’nde piknik alanı çocuk oyun parkı gibi eksikliklerin olduğunu ancak bu tarz işlerin ilçe ve büyükşehir belediyeleri tarafından mutlaka giderileceğini aktaran Dündar, “Bunlardan daha önemli bir sorunumuz var. Bizim arazilerimizin içerisinden geçen bir çevreyolu var. Çevreyolunun güzergâhında kalan zeytinliklerimiz, tarlalarımız var. Bu arazilerin mülkiyeti belli olmadığı için aileden kalan fiili mülk sahipleri hak sahibi olamıyor.” dedi.

‘Davada 2 yılda bir hakim değişiyor’

Aynı zamanda 30 yıl önceden beri planlanan Kunduz Barajı’nın da aynı arazilerin üzerine yapılacak olduğunu aktaran Muhtar, açılan tapu ve kadastro davasının ise elli yıldır sürüp, iki yılda bir hakim değiştirmesine rağmen halen bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Dündar, “Dedelerimizden kalan ancak mülkiyeti bizim üzerimizde olmadığı için mağduriyet yaratan bir durum bu. Dava elli yıldır sürüyor. Bir sonuç alınabilmiş değil. Bu dava ne zaman bitecek, hak sahibi olanlar haklarını alabilecek mi? Bu soruların cevapları verilemiyor. En önemli sorun bu davanın bir an evvel bitmesi. Uzayan dava süreci mağduriyetimizi arttırıyor.” açıklamasında bulundu.

‘Mahalle çıkışında ışık olmadığı için kazalar yaşanıyor’

Mahalleden Çanakkale yoluna çıkan kavşakta, sık kaza yaşanmasından dolayı karayollarına trafik ışıklarının konmasını istediklerini ileten Dündar, “ Karayollarına bağlı ekipler bizlerin rehberliğini almadan incelemede bulunarak kavşakta trafik ışıklandırmasına ihtiyaç duyulmadığı kanısına varılmışlar. Ancak günün kritik saatlerinde kontrolsüz çıkışlar ve araç trafiğinden kaynaklı sıkıntılarımız oluyor.” dedi.

Trafik ışıklandırma çalışmasının yapılmamasından kaynaklı dağınık bir alana yayılan mahallerinde ulaşım sıkıntısı çektiklerini söyleyen Muhtar Dündar, Aliağa’nın pazarının olduğu günlerde Yeni Kalabak dolmuşlarının mahalle içerisinden geçmesini talep ettiklerini ancak söz konusu kavşakta trafik ışığı olmaması dolayısıyla bu taleplerinin reddedildiğini vurguladı. Muhtar “Kontrollü ışık yapacağız dediler ama hala yapmadılar. Karayollarının mutlaka bu çalışmayı gerçekleştirmesi lazım…” dedi.

Ali Dündar, İl Özel İdaresi’nin yıllar önce yaptığı ‘Bozgöl Sulama Göleti’ üzerinden güneş panelleri ile enerji üreterek sulama yapılmasını projelendirdiklerini ancak, tesis mülkiyetinin hangi kuruma devir edildiği belli olmadığı için Büyükşehrin projeyi gerçekleştiremediğini iletti. Aynı sistemin PETKİM tarafından da hibe olarak yapılmak istendiğini söyleyen Dündar, her yıl yüksek tutarlarda enerji parası ödediklerini, bu sorun çözülüp tesisin güneş enerjisi kullanımına geçmesi durumunda köylünün kalkınacağını belirtti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler