131019098
19 Mart 2024, Salı

KOÇ’TAN KUZEY EGE’YE YERLİ OTOMOBİL DESTEĞİ

11 Aralık 2017, Pazartesi 06:44

     


MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Başbakan Binali Yıldırım’a yönelik yayınladığı açık mektupta İzmir’e vaadedilen 35 projenin bir an önce tamamlanarak İzmir ekonomisinin güçlendirilmesini istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Murat Koç, Başbakan Binali Yıldırım’a hitaben yazdığı açık mektupta vatandaşın beklentileri ile uygulamaların örtüşmediğine dikkat çekerek “Teoride herkesin hedefi ekonomik açıdan kalkınmış bir Türkiye, refah seviyesi yükselmiş vatandaşlar, kutuplaşmanın son bulduğu, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir atmosfer. Fakat uygulamaya baktığımızda, devam eden bir kutuplaşma görüyoruz. Bu kutuplaşmanın sebebi de parlamentoda vatandaşı temsil eden siyasi partiler.” dedi.

Hedefe varmak için öncelikle parlamentoda ve siyasette kutuplaşmanın önüne geçmek gerektiğini belirten Koç, parlamentoda bulunma amaçlarının halka hizmet etmek olduğunun unutulmamasını istedi.

“İZMİR’DE AYRIŞTIRICI DEĞİL, BİRLEŞTİRİCİ MİSYON HAKİM”

Başbakan Binali Yıldırım’a hitaben yazdığı açık mektupta Türkiye’nin her ilinin farklı güzelliği ve değerleri olduğunu ifade eden Koç, İzmir’in ise kültürü, insanları, hoşgörüsü ve güleryüzlülüğü ile dikkat çektiğini söyleyerek “Öyle bir yapısı var ki İzmir’in, dünyanın neresinden gelirseniz gelin, kısa sürede İzmirli oluyorsunuz. Çünkü İzmir’de ayrıştırıcı değil, birleştirici bir misyon hakim. İzmir’de ikamet eden dört milyon insan İzmirliliğin getirisi olan sevgi, vefa, hoşgörü, kucaklama, bütünleme meziyetlerini kalbinde, ruhunda taşıyor.” şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL KUZEY EGE’DE OLMALI

İzmir’in kendine hizmet edene, kendisi için üretene ve ter akıtana güç veren bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Başbakan Binali Yıldırım’dan 2019 seçimlerine kadar vaadedilen 35 projenin tamamlanması ve İzmir ekonomisinin güçlendirilerek taçlandırılmasını isterken, ayrıca yerli otomobil projesinin de İzmir’e kazandırılmasını talep etti.

Yerli otomobil projesinin özellikle Kuzey Ege bölgesindeki Aliağa, Bergama, Dikili ve Kınık’taki atıl arazilere getirilmesiyle bölgenin ekonomik açıdan kalkınıp güçleneceğini belirten Koç “Böylelikle, bu bölgelerde yaşayan insanlarımız, çalışmak için evlerinden kilometrelerce uzaklara gitmek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca Bergama – Kınık – Dikili – Aliağa Bölgesine kurulacak yerli otomobil fabrikasının, Çandarlı Limanına da yakın olması nedeniyle, buradan yapılacak olan üretimin yurt dışı sevkiyatı da daha kolay ve daha az masraflı olacak.” diyerek, projenin gerçekleşmesi halinde İzmir seçmeninin kendisine yapılan hizmeti fazlasıyla ödüllendireceğini belirtti.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler