131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“HAYALİMİZ ÇANDARLI'NIN EN BÜYÜK LİMAN OLMASI”

12 Ocak 2019, Cumartesi 06:46

     


Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’in gündeminde yer alan sorunlarla alakalı açıklamalarda bulundu. Çandarlı Limanı hakkında da açıklamalarda bulunan Zeybekci, “Potansiyel anlamda baktığınızda, hayalimiz Çandarlı'nın Ege ve Akdeniz’in en büyük limanı olması. Çandarlı'dan dönüş yok, en doğru yerdir. En iyi yerdir.” dedi.

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Binası'nda basın mensupları ile bir kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. İzmir’in sorunlarını çözüme kavuşturacak projelerinden de bahseden Zeybekci, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

" Projemizi paylaşacağız "

Projelerle ilgili çalışmalarının bittiğini belirterek sözlerine başlayan Zeybekci, “Muhtemelen 20 ile başlayan hafta başında finansmanımız olacak. Projelerimizi 13-14 başlıkta topladık. Ama ulaşım dediğimizde, bu başlığın altında 50 proje çıkartabilirsiniz. İzmir'in bütün sorunlarını belli bir takvim içinde bir çalışmamız oldu. Onların sonundaki çalışmalarını yapıyoruz. Zaten partimizin de bu konuda geniş çalışmaları var. Uzman arkadaşlarımızdan üniversitelerden yararlandık. Şöyle bir avantajımız var, belediyecilikten, devletten olan tecrübelerimle kimden neyi nasıl isteyeceğimizi bilme konusunda bizimde katkılarımız oldu. Şimdi ilçe belediye başkan adayları ile ayrı olarak çalışıyor arkadaşlarımız. Sonrasında her bir projemizi paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

“Körfez geçiş projesini mutlaka tamamlayacağız”

Körfez Geçiş Projesi ile ilgili de sorulara da cevap veren Zeybekci, "Öncelikle şunu söyleyeyim, Türkiye’de ve dünyada bununla ilgili tüm uzmanları toplayarak, körfez koruma ve kullanma master planının çıkarılması lazım. Önce körfez ile ilgili bir programlama ve gelecek planlaması yapmalıyız. Körfezi kullanarak ulaşımı geliştirilebilir. İzmir bunu ekonomik ve teknik olarak yapabilecek durumdaki körfez geçiş projesini mutlaka tamamlayacağız. Önce dediğimiz bu hassasiyetlere dikkat ederek. İzmir’de tüm ulaşım sistemini, o daireyi tamamlamalıyız. Demiryolunda da. Tramvay demişiz. Büyük boşluğun içinde iki tane çizgi. Gidip geliyor. Bu sistem tamamlanmak zorunda. İZBAN, Metro tamamlanmak zorunda. İkinci, üçüncü çevre yolları planlanmalı. Bunlar yapılmalı ki İzmir rahatlasın. " ifadelerini ekledi.

"Çandarlı'dan dönüş yok"

Çandarlı Limanı hakkında da açıklamalarda bulunan Zeybekci, "Gerek Çanakkale gerek İstanbul otoyolu ve demiryolu hedeflerini konmuş durumda. Çandarlı, önümüzdeki süreçte 45 milyonluk bir kapasiteye ulaşması bekleniyor. Potansiyel anlamında baktığınızda, hayalimiz Çandarlı'nın Ege ve Akdeniz’in en büyük limanı olması. Çandarlı'dan dönüş yok, en doğru yerdir en iyi yerdir." dedi.

" Biz Cumhur İttifakı’nın adayıyız "

MHP ile iş birliği konusundaki soruları da yanıtlayan Zeybekci, “Yüzde yüz uyum olsa aynı parti olurduk. Ama gördüğüm kadarıyla iyi bir uyum var. AK Parti'de gördüğümüz kabulün birebir aynısını görüyoruz. Biz 8umhur ittifakının adayıyız. MHP il binası dahil tüm ilçe binalarında posterlerimiz mevcut. MHP olarak ilçelerde seçim büroları kuracaklar orada bizde yer alacağız. Bir buçuk ay önce MHP'li kardeşlerimizin oy oranına baktığımızda 13 14 puanlık fark var. Buda gayet iyi bizim için. Yüzde 70ler civarında oy almak bizim için önemli bir durumdur. " şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler