131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

DÜNYA HAVACI KADINLAR HAFTASI’NDA MODEL UÇAK KURSU

12 Mart 2018, Pazartesi 06:59

     


Dünya Havacı Kadınlar Haftası Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde kutlandı. Kutlamalar kapsamında öğrencilere yönelik model uçak kursu başlatıldı.

Havacılık-Uzay alanında toplumsal cinsiyet dengesinin geliştirilmesi ile bu endüstrilerde kadın sayısı ve seviyesini arttırmak için dünya genelinde 5-11 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Havacı Kadınlar Haftası Aliağa’da Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde kutlandı.

Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesi bu hafta dolayısıyla model uçak kursu başlattı. Şehit Oğuz Özgür ÇEVİK Anadolu Lisesi’nde 35 öğrencinin katılımıyla başlatılan kursta öğrencilere aynı zamanda Türk Hava Kurumu, Dünya Havacı Kadınlar Haftası ve Sabiha Gökçen hakkında da bilgiler verildi.

Okul Müdürü Habip Bilgiç’in desteğiyle Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Saymanı, Model Uçak Rehber Öğretmeni Seval Demir’in tarafından verilmekte olan model uçak kursu 9. Sınıf öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanırken THK Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar, Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Müdürü Habib Bilgiç ve Müdür Yardımcısı Orçun Ağır’a, kuruma ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası’na verdikleri desteklerinden dolayı çok teşekkür etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler