131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

KARAÇORLU: “ÖZLEM ŞENYOL KOCAER’İN YANINDAYIZ!”

12 Mart 2018, Pazartesi 06:58

     


Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu, ‘Bornova Belediyesi’nde MOBBİNG’e maruz kalan ve hakkında soruşturma başlatılan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in yanındayız’ dedi.

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin önceki dönem Başkanı Tuncay Karaçorlu Şube’nin şimdiki Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’e yönelik Bornova Belediyesi tarafından uygulanan baskılara ‘Hayır’ dediklerini ifade etti.

Karaçorlu basına yaptığı açıklamada mesleki değerler dolayısıyla Özlem Şenyol Kocaer’e yönelik gerçekleştirilen MOBBİNG’e karşı durduklarını ifade etti. Karaçorlu “İzmir’de ayrıcalıklı çıkarları merkezine alan, CHP’li İzmir kent yönetimlerinin vücut bulduğu belediyelerden birisi olan, Bornova Belediyesi’nde çalışırken önce görev yeri değiştirilen, ardından sendikasının kamuoyuna zaten açıkladığı bilgileri basınla paylaştığı için ‘belediye sırlarını açıklıyor’ bahanesiyle hakkında soruşturma başlatılan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'e yönelik gerçekleştirilen hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz. Bu uygulamalar Kocaer’in Kültür Park’ın korunmasına yönelik açıktan tavır almasıyla ilgilidir. Aynı zamanda girişimimizin de gönüllüsü olan Özlem Şenyol Kocaer’in mücadeleci tavrını sindirmek isteyen Bornova Belediyesi’nin uygulamalarıdır. Meslektaşımız Kocaer ve diğer tüm meslek odaları bu uygulamaya ilişkin hukuki süreci başlatmış ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurmuşlardır.” şeklinde konuştu.

İzmir ve bölge halkının da Şenyol’un yanında yer alacağından emin olduğunu dile getiren Karaçorlu, “Doğayı, bilimi ve toplum çıkarlarını temel alan meslek ilkeleri doğrultusunda, görev ve sorumluluklarını yerine getiren gönüllümüz Özlem Şenyol Kocaer, gerek Kültür Park’ımızın korunması ve yaşatılması için dik duruşuyla, gerekse özel ve ayrıcalıklı plan kararlarına karşı, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Dönem Yöneticisi olarak, meslek insanlarına örnek olmuş, doğanın ve toplumun yanında dik duruşuyla yüzümüzü ağartmıştır!” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler