131019098
26 Nisan 2024, Cuma

POLİS TEŞKİLATI 174 YAŞINDA

12 Nisan 2019, Cuma 06:26

     


Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Kuruluş Yıldönümü Aliağa’da bir dizi etkinlikle kutlandı.

10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Kuruluş Yıldönümü Aliağa'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na Engelsiz Mehteran Takımı eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, daire amirleri, şehit aileleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“İnsan olduğunuzu unutmayın”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdür Yasin Uğurtaş, Atatürk Anıtı’na İlçe Emniyet Müdürlüğü çelengini sundu. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, "Teşkilatımızın kuruluş amacı suç ve suçlularla mücadele etmektir. Bunun çok farklı yöntemleri var. Polisin sokakta olması en önemli yöntemlerden biridir. Vatandaşlarımız her yerde, sokağın içerisinde bizi görmelidir. Alanda olmak için mücadele ediyoruz. Kötü niyetli, suça karışmış insanları, suçsuz insanlardan ayırıp adalete teslim etmek istiyoruz. Bir talimatım da meslektaşlarıma. 200'e yakın meslektaşımla Aliağa'da görev yapıyoruz. Aramıza yeni birimler katıldı. Ne yaparsanız yapın asla hukukun dışına çıkmayın. Bir vatandaş olduğunuzu asla unutmayın. Mutlaka vatandaşa iyi davranın. Bizim görevimiz suç işleyenlere gerekli adli işlemleri yapmaktır. Kesinlikle insan olduğunuzu unutmayın. Memleketimizin en güzel şehirlerinden birinde görev yapıyoruz. Vatandaşlarımızın böyle önemli stratejik bir şehirde bizlerin işini kolaylaştıracak bilgileri bizimle paylaşmasını rica ediyorum. Bu vesileyle herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Motorize ekiplerin şovu büyük alkış topladı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Aliağalı Halk Şairi Bahri Ar Polis Haftası ile ilgili yazdığı şiiri okudu. Ardından Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı coşkulu bir dinleti gerçekleştirdi. Sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Kutlama etkinlikleri kapsamında ALDER üyesi balıkçılar deniz üzerinde bir gösteri yaparken, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorize ekiplerin şovu izleyicilerden büyük alkış topladı. Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri Engelsiz Kafe'de Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş'ın tebrikleri kabul etmesi, ardından da Merkez Camii’nde şehitler için düzenlenen lokma hayrı ile devam etti.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler