131019098
26 Nisan 2024, Cuma

EGE’YE ALİAĞALI REKTÖR ADAYI

12 Temmuz 2016, Salı 06:37

     


Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde rektörlük seçimi için öğretim üyeleri bugün oy kullanacak. Ege Üniversitesi rektör adayları içinde aslen Aliağa’nın Güzelhisar Köyü’nden olan Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu da yer alıyor.

İki üniversitede, 3'ü kadın toplam 19 rektör adayı yarışacak. Ege Üniversitesi'ndeki rektör adayı belirleme seçimi, bugün 09.00 - 16.00 saatleri arasında, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde yapılacak. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın iki dönemdir rektörlük görevini sürdürdüğü Ege Üniversitesi'nde bu makama talip 7'si Tıp Fakültesi'nden toplam 9 aday bulunuyor. Ege Üniversitesi'nde bin 700'ü aşkın öğretim üyesi oy kullanacak. Ege Üniversitesi rektör adayı belirleme seçiminde; Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı yarışacak.

ALİAĞALI ADAY KAMİL KUMANLIOĞLU

Ege Üniversitesi’nin Rektörlük seçimleri için adaylığını ilk açıklayan isim aslen Aliağa’nın Güzelhisar köyünden olan Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu olmuştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nı 2011–2014 yılları arasında başarıyla yürüten, meslektaşları, öğrencileri ve personeli tarafından yardımsever, adil, babacan, olaylara insan merkezli, objektif yaklaşım gösteren kişiliği nedeniyle çok sevilen Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu’nun adaylığı Üniversite camiası ve hemşehrileri tarafından büyük bir heyecan ve memnuniyetle karşılanmıştı. Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, öğrencilik ve akademik hayatını kapsayan 41 yıllık sürecin tamamını Ege Üniversite’sinde geçirdi.

DOKUZ EYLÜL’DE 10 ADAY VAR

Dokuz Eylül Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimi de bugün Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak. Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Yeşim Kamile Aktuğlu'nun tek kadın aday olduğu DEÜ'de toplam 10 aday Prof. Dr. Mehmet Füzün'den boşalacak koltuk için yarışacak. Mühendislik Fakültesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Erdal Çelik, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Ömer Dumlu, İşletme Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Kasman tıp fakültesi dışı diğer adaylar. Tıp Fakültesi'nden ise Başhekim Prof. Dr. Can Karaca, eski başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, Prof. Dr. Cenk Erdal ve Prof. Dr. Orhan Maden aday. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yaklaşık 1680 öğretim üyesi oy kullanacak.

EN FAZLA OY ALAN 6 İSİM YÖK'E BİLDİRİLECEK

Seçimden sonra her üniversitede en fazla oy alan 6 adayın ismi YÖK'e bildirilecek. 18-26 Temmuz arasında Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışacak. Bu komisyonun raporları 27-28 Temmuz'da toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda değerlendirilecek, aday sayısı her üniversitesi için 3'e indirilip liste 1 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Rektörlerin görev süresi Ağustos ayının ilk haftasında dolduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o hafta içinde atama yapması bekleniyor. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler