131019098
19 Mart 2024, Salı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ALİAĞA’DAKİ YATIRIM TAKDİRE ŞAYAN”

12 Temmuz 2018, Perşembe 06:47

     


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan'ın yatırım noktasında Türkiye'deki Aliağa yatırımının takdire şayan olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu yatırımı çok daha geliştireceğiz. Bazı yatırımların da sonbaharda açılışını yaparak hayata geçireceğiz.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İki lider yaptıkları görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İki lider başkent Bakü'deki Zagulba Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda düzenlenen basın toplantısında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“Bölgesel istikrar için çok önemli”

Ortak basın toplantısında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye Azerbaycan birliği dostluğu bölgesel istikrar için çok önemli" dedi. Aliyev'in ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı olarak yeminimizi ettik ve ilk iş olarak kardeş dost Azerbaycan'ı ziyaret etmek suretiyle görevimizi ifa etmek istedim. Gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerde bugüne kadar nerede olmamız gerektiğini görüşme imkanımız oldu." dedi.

“Sonbaharda büyük yatırımlar hayata geçecek”

TANAP projesinin iki ülke için hayati önemine vurgu yapan Erdoğan, "bu proje bizi ciddi manada ilgilendiriyor ve bu kardeşliğimizin bir tezahürü olarak büyük önem arz ediyor. Azerbaycan'ın yatırım noktasında Türkiye'deki Aliağa yatırımı takdire şayandır. Bu yatırım her geçen gün daha da gelişerek büyüyen bir yatırım oldu. Şimdi de bu yatırımı çok daha geliştireceğiz ve bazı yatırımların da sonbaharda açılışını yaparak hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye-Azerbaycan ilişkilerimiz tek millet, iki devlet anlayışında pekişiyor. Oraya bağlı olarak bugüne kadar bu işi getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler