131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

GÖZALTINDAKİ ÖRGÜT ÜYELERİ TUTUKLANDI

12 Ağustos 2016, Cuma 06:23

     


Aliağa’da, FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürülen operasyonlar çerçevesinde gözaltında bulundurulan 3 şahıs önceki gün tutuklandı. Petkim çalışanı bir firari şahıs yakalanırken, Uşak’ta ele geçirilen örgüt dokümanları ile ilgisi bulunan bir şahısta Aliağa'da yakalanarak Uşak Emniyeti’ne teslim edildi.

Aliağa’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan şahıslardan üçü önceki akşam tutuklandı. Tutuklanan şahıslardan birinin emekli kamu görevlisi, diğer ikisinin ise esnaf olduğu öğrenildi. Ayrıca gözaltında bulunan bir esnaf da dün adliyeye sevk edildi.

PETKİM’DEKİ DİĞER FİRARİ DE YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler tarafından Petkim personelinin ikamet ettiği ilçedeki 7 adreste önceki gün arama yapılmıştı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de destek verdiği operasyon çerçevesinde arama yapılan 7 adresten 3’ünde ikamet eden personelin İzmir’de gözaltında olduğu tespit edilirken, diğer adreslerden 2 kişi gözaltına alınmış, firari olan 2 kişiden biri de sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olmuştu. Firari durumda olan diğer şahıs da dün Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine teslim edildi.

UŞAK’TA ARANAN ŞAHIS ALİAĞA’DA YAKALANDI

Geçtiğimiz günlerde de Uşak’ın Eşme ilçesinde bir çöp konteynerinde 2 çuval dolusu, yasaklı olan Fethullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in yazdığı kitaplar ile konuşmalarını içeren ses kasetleri ve bazı dergiler bulunmuştu. Emniyet güçleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda yapılan araştırmalar sonucu kitapların üzerindeki bir ismin Aliağa irtibatlı olduğu tespit edildi. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından şahsın Elektrik Üretim A.Ş.’de (EÜAŞ) çalıştığı tespit edildi. EÜAŞ Aliağa Lojmanları’nda yapılan aramada adresinde bulunamayan şahıs çağrılması sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu. Gözaltına alınan şahıs önceki gün gece saatlerinde Uşak’ın Eşme İlçesi’nden gelen ekibe teslim edildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler