131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

MASRAFI KÖYLÜYE YIKTILAR

12 Ağustos 2016, Cuma 06:16

     


Aliağa'nın Horozgediği mahallesinde İZSU tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları köy halkını mağdur etti.

Yaklaşık 3 aydır süren alt yapı çalışmaları nedeniyle kazılan yolların bir türlü düzeltilmemesinden şikayetçi olan köylüler, dışarıya alınan su sayaçlarına çekilecek hattın masraflarının da kendilerine kaldığını iddia etti. Bedelini ödeyerek dışarıdaki su saatlerine gerekli hattı çektiren bazı köy sakinleri de yeni hatlara su verilmemesine isyan etti.

Dışarıya alınan su sayaçlarına hat çektirmek için köy halkının yüksek bedeller ödemek zorunda kaldığını öne süren Horozgediği Mahallesi eski Muhtarı Özcan Bora, "Saatlerimizi dışarı aldılar. Köy sakinleri boru ve gerekli malzemeyi alarak dışarıdaki sayaçları evine bağlatmak zorunda. Vatandaş bu yoklukta böyle bir masrafa mecbur bırakılıyor. Benim evimle saatin bağlanacağı yeni nokta arasında 80 metre var. Bu mesafeye çekilecek olan hattın masrafı bana ait. Bazı köy sakinlerinin hat çekeceği mesafe 140 metreyi buluyor. Çıkacak masraf 600 ile 900 lira arası değişiyor. Özel mülklerimizden bizlere sormadan boruları geçirdiler. Yapılacak yeni hatların çekilmesine ise ‘özel mülkiyet biz buna karışamayız’ diyorlar. Şeytan bunun neresinde?" dedi.

SUSUZLUK NEDENİYLE FİDANLAR KURUDU

Çalışmaların neden olduğu toz ve yaşanan susuzluk nedeniyle köydeki fidan ve ağaçların kuruduğundan da şikayet eden Bora, "Aylardır toz toprak içindeyiz. 3 ayı aşkın süredir devam eden çalışmalar yüzünden tüm düzenimiz bozuldu. Kazılan yerlere yama yapıyorlar ama en ufak bir yağmurda her yer çamur oluyor. Yaptıkları parke taşları özensiz bir şekilde döşendi. Sistemli bir çalışma yapılmıyor. Gelişi güzel kum dökülüyor ve öylece uzun süre kalıyor. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Su sayaçlarına gerekli hattı çektiren köy sakinlerinden Ramazan Bora ise, "3 aya yakın bir süredir çeşmelerden doğru düzgün su aktığı yok. Her yeri kazdılar, suyu yeni hatlara bağlayacaklar, hala yapmadılar. Onca para verip hatları kendimiz çektik. Her şey hazır, yeni hatlara su bağlamıyor. Yaklaşık 300 lira masraf yaptım. Yeni saat takarken ne kadar isteyecekler, onu da bilmiyorum. Susuzluk yüzünden bahçemizdeki fidanlarımız kurudu. Herkes hattını çektirmeden su bağlanmayacağını söylüyorlar. Parası olmayan, ya da hattı çektirmeyen olursa ne yapacağız? Biz bir ay ödemesek gelip suyumuzu hemen kesiyorlar. parayı almayı biliyorlar ama sıra hizmete gelince hiç bir şey yok." diyerek yetkililere çözüm üretmeleri için çağrıda bulundu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler