131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ALİAĞA’DAKİ AKADEMİSYENLERE KOÇLUK EĞİTİMİ

12 Eylül 2018, Çarşamba 06:28

     


Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu’ndaki akademisyenlere mesleki yeterlilik belgeli Nuray Ekinci tarafından koçluk eğitimi veriliyor. Türkiye’de bir ilk olan üniversite akademisyenlerine yönelik koçluk eğitimi toplamda 60 saat olmak üzere 3 hafta sürecek.

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu’nda Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor. Özkan Demir Çelik A.Ş.’nin sponsorluğuyla okuldaki akademisyenlere koçluk eğitimi veriliyor. 3 Eylül’de başlayan toplamda 60 saat olmak üzere 3 hafta sürecek olan eğitim Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri okulun konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından tescillenmiş, devlet tarafından onaylanmış ilk koç olan NRY Kurumsal Koçluk Şirketi’nin Sahibi ve Eğitimcisi olan Nuray Ekinci tarafından verilen eğitimle, akademisyenlerin de profesyonel koç mantığıyla öğrencileriyle iletişim kurmalarını amaçlanıyor.

“Çalışma şeklimizi, konuları belirledik”

İzmir’de kendisiyle aynı mesleği yapan ve mesleki yeterlilik belgesi almalarına yardımcı olduğu koçlarla birlikte kurdukları Mesleki Yeterlilik Belgeli Koçlar Derneği’nin (MYKOÇDER) varlığından bahseden Nuray Ekinci, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu’ndaki koçluk eğitim hakkında da bilgiler verdi. Ekinci, “Burada bulunmamızın sebebi Özkan Demir Çelik A.Ş.’nin genel müdür yardımcılarından Sezai Öncü’dür. Sezai Bey, bizlerle geçmişte eğitimlerden ve başka çalışmalarımızdan dolayı tanışıyordu. Projelerimizden haberdar olan Sezai Bey, Aliağa Meslek Yüksek Okulu’nu çok değerli görüyor. Özkan Demir Çelik A.Ş. yetkilileri ile Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu’ndaki akademisyenlerin profesyonel koç mantığıyla öğrencileri ile ilişki kurmalarını sağlayacak bir eğitim düzenlemek amacıyla temmuz ayında bir görüşme yaptık. Ardından aradan geçen 2 ay boyunca çalışma şeklimizi, hangi konuları işleyeceğimizi ve bunların öğretim üyelerine katkısını değerlendirdik. Takvimimizi oluşturduk.” dedi.

“İletişim becerileri ve verimlilikleri yükselecek”

Türkiye’de bir ilk olarak, mesleki yeterlilik belgeli bir koç tarafından, bir üniversitede akademisyenlere koçluk eğitimi verildiğini vurgulayan Nuray Ekinci, eğitimin sağlayacağı katkı ile ilgili de bilgiler vererek “Koçluk eğitimimizde; profesyonel koçluk, iletişim, kişiler arası stres yönetimi, kişinin kendi zamanını ve etrafındaki kişilerin yaşam döngüsünü, proseslerini yönetmesi ile ilgili destek veriyoruz. Aynı zamanda ciddi bir artı, takım koçluğu eğitimi de veriyoruz. Tüm öğretim üyelerimiz sınıflarında farklı farklı gruplarla özel çalışmalar, projeler yürütüyorlar. Bu projelerin yürütülmesiyle öğretim üyelerimizin koç olmasını ve aynı zamanda da takım koçu olmasını sağlıyoruz. Bu eğitimle, akademisyenlerin iletişim becerileri güçlenecek, kendi aralarındaki performansları ve verimlilikleri daha yükseğe çıkacak, öğrencilerin öğretmenlerinden aldıkları bilgi düzeyi ve ilişkileri gelişecek, öğrencilerin iş yaşamına hazırlığında okuldan çıkmadan önce donanımlı akademisyenlerden ders alarak gelişimleri tamamlanmış olacak.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler