131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA’DA REHİNE OPERASYONU

13 Şubat 2015, Cuma 17:41

     


Aliağa’da silahlı bir kişinin, bir kadın ve oğlunu rehin alması üzerine polis kurtarma operasyonu başlattı.

Siteler Mahallesi 428 Sokak’ta bulunan Ekim Sitesi C Blok’un beşinci katında Osman G. (34) pompalı tüfekle, eve temizlik için giden ve sevgilisi olduğu iddia edilen Songül T. (36) ve oğlu Muzaffer T.’yi (19) rehin aldı. Dün, saat 10.00 sıralarında komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaklaşık 3 saatlik çabaya rağmen ikna edilemeyen Osman G. için, İzmir’de bulunan 20 kişilik özel harekat ekibinden yardım istendi.

Silahlı şahsın babası ve ağabeyi de ikna için olay yerine gelirken, İzmir’den gelen 20 kişilik özel ekip çevreyi ablukaya aldı. Bölgeye intikâl eden keskin nişancılar, çevrede bulunan binaların belirli noktalarına yerleştirildi.

Haberi alınca olay yerine gelen ev sahibi Nevzat Kaya, henüz 1 ay önce ruhsatı çıkan evine taşınmak üzere hazırlık yaptığını söyledi, ‘’ temizlikçi kadın ile üniversite öğrencisi oğlunu eve bıraktık. Ondan sonra emniyetten telefon edildi. Anahtarınız varsa getirin rehin alındılar diye. Mesele nedir biz de bilmiyoruz’’ ifadelerini kullanarak, kadın ve oğlunu rehin alan kişiyi tanımadığını söyledi.5 saat süren çabaların ardından üniversiteli genci serbest bırakan şahsın, Manisa’da yaşadığı öğrenildi.Sekiz saat süren operasyonun ardından şahıs, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek göz altına alındı.Operasyon sırasında yaralanan olmadı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler