131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

“YEDİ KUŞAK BU AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE DİNLENDİ”

13 Nisan 2017, Perşembe 07:20

     


Dün sabah saatlerinde belediye ekiplerince yol yapmak için çalışmalara başlanan Zeytinli Park’taki ağaç kesimlerine karşı çıkan Aliağa halkı Zeytinli Park’ta bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Devam eden yol çalışmalarını protesto eden Aliağa halkı adına basın açıklamasını Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe gerçekleştirdi.

Bu parktaki ağaçların en az 150 yıllık bir tarih olduğuna değinen Yeşiltepe “Burada yaşayan insanların bu parkta anıları var. Yedi kuşak öncesinde insanlar burada ağaçların gölgesinde dinlendi. Burada yapılan, bu anıların sadece bir yol geçirmek için yok edilmesidir.” dedi.

“Buranın imar planında geçmişte bir hata yapılmış olabilir ancak Aliağa gibi bir sanayi kentinde herkesin kanserden öldüğü bir yerde bizlerin çocuklarımızla dinlenecek bir yeşil alana ihtiyacımız var “ diyen Sebahattin Yeşiltepe yol yapımının buranın varlığından daha önemli olmadığına vurgu yaparak bir ağacın en az 17 senede yetiştiğini unutmamak gerektiğini söyledi.

Zeytinli Park Cumhuriyetin Kuruluşuna Tanık!

Belediyeleri yönetenlerin gelip geçici olduğuna değinen Sebahattin Yeşiltepe, kalıcı olanın Aliağa yerlisi olduğunu ve halkın talebinin sağlıklı bir yaşam sürmek olduğunu ifade etti. “Zeytinli Park şu an gençlerin vakit geçirebildiği bir alan iken yol yapımından sonra rahatça kullanabileceğimiz bir alan olmaktan çıkacak. Biz Aliağa’yı seviyoruz ve birlikte yaşayabilmek için, geleceğimiz için bu parkın yok edilmesini istemiyoruz. Bu park cumhuriyetin kuruluşunu görmüş bir parktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından söz alan vatandaşlardan Hatice Nine de “Bütün Aliağa halkına bir anneniz olarak diyorum ki yeşil yer bir tek burası var, Allah rızası için burayı kestirmeyin” diyerek tepki gösterdi. Engelli çocuğunu bu parkta gezdirdiğini söyleyen Hatice nine parkın yok edilmesine izin vermeyelim çağrısında bulundu.

Basın açıklamasının ardından bir grup savcılığa suç duyurusunda bulunurken, bir grup da devam eden yol çalışmasına engel olmak için Zeytinli Park’ta nöbet tutmaya başladı.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler