131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

“MENEMENLİNİN MALINI KİMSEYE YEDİRMEM”

13 Nisan 2019, Cumartesi 06:23

     


Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin’in usulsüz olduğu ileri sürülen uygulamalarını silmek için harekete geçti. Aksoy’un ilk icraatı ise Şahin’in kaçak olduğu iddia edilen akaryakıt istasyonunu faaliyetinden men etmek oldu. Aksoy, “Menemenlinin malını kimseye yedirmem” ifadelerini kullandı.

Seçim öncesinde Tahir Şahin, aday gösterilmeyince buna tepki göstermiş ve yerine aday gösterilen Aksoy’u desteklememiş ve görüşme taleplerine de olumlu cevap vermemişti. Bir diğer iddia da Tahir Şahin’in Aksoy’u desteklemek yerine AK Partili Durmaz Bayraktar’ı desteklediği şeklindeydi. Tüm bunlara tepki gösteren Başkan Aksoy, o dönem yaptığı açıklamada kendisi hakkında kara propaganda yürütüldüğünü söylemiş ve Şahin’i sert bir dille eleştirmişti. Ege Telgraf’a verdiği röportajda Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz belediyenin bütçesini ve ihaleleri mercek altına alacağını söyleyen Başkan Aksoy, dediğini yaptı ve tüm mali konuları hemen inceleme altına aldı.

Belediye ekipleri tarafından mühürlendi

Menemen’de oldukça gerilimli başlayan devir teslim töreninin ardından Tahir Şahin’e ait tüm çalışmaların incelenmesini isteyen Başkan Aksoy’un talimatı ile bir şikayeti inceleyen belediye ekipleri Şahin’e ait akaryakıt istasyonunu mühürledi. İstasyonun arka tarafında bulunan bölümlerde kaçak yapılaşmaların olduğu, imar planına aykırı işlemler yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili tutanak tutan zabıta, yapı kontrol ve fen işleri ekipleri mühürleme işlemini yaptıktan sonra istasyonun çalıştırılamayacağını ifade etti. Başkan Serdar Aksoy, Menemenlinin malını kimseye yedirtmeyeceğini ifade ederek, “Benzinliğin arkasında kaçak bir yapı söz konusu, oraya ilave edilmiş ve bunula ilgili de belediyeden izinler alınmamış herhangi bir izin yok. İmar affı da söz konusu değil herhangi bir başvuru bulunmuyor. Biz de doğal olarak mühürledik. Ben açıkça söylüyorum Menemenlinin malını kimseye yedirmem.” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler