131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ENGELSİZ KAFE’DE SANAT GECESİ DÜZENLENDİ

13 Mayıs 2016, Cuma 06:40

     


Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Engelsiz Kafe’de sanat gecesi düzenlendi. Canlı müzik dinletisinin İbrahim Akçay’ın acı kaybı nedeniyle iptal edildiği gecede Aliağalı engelliler ve aileleri bir araya geldi.

Programda, Karşıyaka Sevgi Şairleri Platformu şairleri engelliler haftası temalı şiir dinletisiyle yer aldı. Platform adına konuşma yapan şair-yazar Özen Gülay Atacan, “Bence şiir en güzel anlatım dilidir. Onun için biz şairler şiiri toplumun her kesiminden insanla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı gecede Aliağa’da Engelsiz Kafe’de olmak etkinliği çok daha anlamlı kılıyor” dedi.

FEDAKÂR ANNELERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Engelliler Haftası’nın anlam ve önemine uygun şiirlerin seslendirildiği etkinlikte engelli anneleri de unutulmadı. Bedensel ve zihinsel engelli çocukların anneleri Vecihe Kaleli, Altın Çoban ve Saime Eskici’nin ödüllendirildiği gece duygu dolu anlara sahne oldu. Ödül verilen anneleri takdim eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkan Yardımcısı Ufuk Kurtoğlu, “Geçtiğimiz hafta anneler gününü kutladık. Kendilerini hiç düşünmeden, bütün hayatlarını engelli evlatlarına adayan engelli annelerimiz var. Her anne çok kutsal ama biz dernek olarak engelli annelerimize küçük bir şükran hediyesi sunmak istedik” şeklinde konuştu. Aliağa Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin oluşturduğu koro tarafından seslendirilen şarkıyla devam eden gece, okunan şiirlerle son buldu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler