131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

EMEKLİ-SEN 22. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

13 Temmuz 2017, Perşembe 06:45

     


DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in 22. Kuruluş yıl dönümünde Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe bir kutlama mesajı yayınladı.

Emekli- Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe sendikalarının 22. Kuruluş yıldönümünde verdiği mesajda, 22 yıl önce bugün 149 kurucu üye ile hayat bulan Emekli-Sen’in tüm emeklilerin hak arayışında tek sendika olduğunu vurguladı. Yeşiltepe, Emekli-Sen’in kuruluş amacını tüm emeklilerin SSK, BAĞ-KUR, Emekli sandığı, özel sandıklardan emekli olanların ve dul yetimlerin sosyal ve hukuksal haklarını sendika etrafında toplamak olarak belirtti.

Bu amaç etrafında kurulan sendikanın “Emekten, emekli olunmaz” sloganıyla tüm ülkede örgütlendiğini belirten Yeşiltepe “Bugün 65 ilde şubemiz 37 temsilciliğimiz ve 40 bine yakın üyemiz bulunmaktadır. Emeklilerin sendikal örgütlenmesinden rahatsız olan iktidar, tüm hukuksal mücadeleyi deneyerek bizi işlevsiz bırakma çabasına girmiştir ve halen bu baskılara devam etmektedir.” dedi.

’10 milyon emekli, ölümü bekleyen bir kitle gibi görülüyor.’

Açıklamasında emeklilerin yıllarca bu ülkeye emeklerini vermiş, ülkenin kalkınması için çaba sarf eden, vergisini kaçırmadan ödeyen bir kitle olduğunu söyleyerek devam eden Sabahattin Yeşiltepe “On milyonu bulan emeklileri ölümü bekleyen işe yaramaz bir kitle olarak görenlere karşı mücadele etmek için sendikamızı kurduk. Mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ediyoruz.” dedi.

Sabahattin Yeşiltepe emekliler olarak taleplerini “Bizler bu ülkeye emeğimizi vermişiz. Yasal olan, toplu sözleşme hakkını istiyoruz. Kalan ömrümüzü insanca yaşamak için sendikal hakkımızı istiyoruz. Sağlıkta katkı payının kalkmasını istiyoruz. Promosyonlardan adil bir şekilde payımıza düşeni istiyoruz. İntibak yasasının düzeltilmesini ve ülkenin ekonomik şartların altında kalan bir intibak yasası istemiyoruz. Yerel yönetimlerden emeklilerin sosyal yaşamlarını iyileştirecek düzenlemeler yapılmasını istiyoruz.” şeklinde sıraladı. Sabahattin Yeşiltepe, “Siz yoksanız bir eksiğiz” diyerek tüm emeklileri Emekli-Sen’e üye olmaya davet etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler