131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

EKREN’DEN, ELEŞTİRİLERE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR! ‘MERTÇE YÜZÜMÜZE SÖYLESİNLER!’

13 Eylül 2017, Çarşamba 06:37

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi önceki gün oda binasında yaptığı basın açıklamasında önümüzdeki dönem Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Serdar Berk’in iddialarına yanıt verdi.

Geçtiğimiz ay Aliağa Ekspres’e Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri için adaylığını açıklayan Serdar Berk’in, mevcut yönetimin yetersiz kaldığına dair eleştirilerine tam kadro yönetim ile birlikte bir açıklama gerçekleştiren Oda Başkanı Hüseyin Ekren, sürecin en başında Serdar Berk’in aday olmayacağını ifade ettiğini söyledi.

Serdar Berk’in aday adaylığı sürecinde, kendisinin tekrar aday olmayacağına dair söylentiler yaydığını söyleyen Hüseyin Ekren, “Üç dört ay önce bir arkadaşımız esnaf odası başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bu açıklama esnasında bazı arkadaşlardan almış olduğumuz telefonlar ve bilgiler içerisinden oda başkanlığına tekrar aday olmadığıma dair izlenimler edinildiğini gördük. Benim tekrar aday olmamam nedeniyle aday olmuş gibi bir hava yaratmışlar.” dedi.

‘Birlik ve beraberliğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz’

20 yıldır görev yaptığına, hiçbir zaman seçim öncesi adaylık açıklaması yapmadığına dikkat çeken Ekren, bu basın açıklamasını yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına gerçekleştirdiğini belirtti. Ekren, “Biz görevimize devam ediyoruz. Nasip olursa alnımızın akıyla önümüzdeki dönem seçimlerinde kanun gereği yapmamız gereken genel kurulda 4 yıldır sürdürdüğüm emaneti teslim ederek, bir sonraki 4 yıl için yeniden talip olacağım. Biz ekip olarak, tam kadro buradayız. Hiçbir şekilde aramızda bir sorun veya sıkıntı yok. O nedenle birlik ve beraberliğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.” dedi.

“Berk bana, ‘Başkanlık yapamam’ dedi!”

Serdar Berk’in adaylığına ilişkin bugüne kadar hiçbir açıklama yapmayan Başkan Ekren, bu adaylığın herkes için demokratik bir hak olduğunu ifade ederken yaşanan süreci en başından itibaren anlattı. Mevcut yönetimde asil üyelik göreviyle yer alan Serdar Berk’in aday olacağını duyduğunda bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Ekren, “ İş yerine gerçekleştirdiğim ziyarette, aday ise bizzat kendisinden duymak istediğimi söyledim. Kendisi ise böyle bir şeyin olamayacağını söyledikten sonra ‘Başkanım senin olduğun yerde ben yanlış yapmam. Sen ne dersen o olur. Ben zaten meşgul bir insanım, başkanlık görevini yapamam o yüzden aday değilim’ demişti.” dedi.

‘Arkamdan iş çevirdin!’

Serdar Berk’in aday olmayacağını ifade ettikten bir ay sonra esnaf ziyaretlerine başladığını, bu süreç boyunca da üyesi olduğu yönetime hiçbir açıklama yapmadığını vurgulayan Ekren bir sonraki toplantıya katılmayan Berk’i yazılı olarak davet ettiğinde kendisine, “Adayım deseydin helalleşir, beraber kol kola genel kurula giderdik. Fakat sen arkamdan iş çevirdin.” dediğini aktardı.

Ekren, “Ne değişti de şimdi aday oldu? Ne değişti biliyoruz aslında. Arkadaşımızı birileri gaza getirdi. Biz o kişileri de biliyoruz. Yedi yıldır bizimle yönetimdeyken beni benden çok savunan bir insandı. Benim beklentim mertçe karşımıza çıkarak ben adayım diyebilmesiydi. Bunu yapmadığı gibi bir de esnafa benim aday olmayacağım yönündeki asılsız iddialar, ama kendisi ama onu destekleyenler tarafından pompalanmak isteniyor.” dedi.

‘Ben odayı devraldığımda kasa sıfırdı’

Serdar Berk’in basında ‘Esnaf Sarayı’nı yapacağım!’ açıklamalarına değinen Başkan Hüseyin Ekren, “Biz bu yönetimi devir aldığımızda kasamız sıfırdı. Başkanın oturacağı koltuğu, misafirleri ağırlayacağımız sandalye yoktu. Odada sadece masa vardı. O günden bugünlere geldik. Borçları kapatıp, mevcut odamızı satın aldım.” diyerek bu süreçte yanında olan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Yıllardır en büyük hayalinin Aliağa’ya bir ‘Esnaf Sarayı’ yapmak olduğunu söyleyen Ekren, bu sarayı yapamama nedenini ise Şoförler Odası ile ortak oldukları projede oda başkanı Salih Yiyitalp’in acemiliği ve sunduğu tüm tekliflere yaklaşmaması olarak açıkladı.

‘Salih Yiyitalp’in acemiliği yüzünden sarayı yapamadık!’

Ekren, “Yiyitalp görevi devraldığında sadece arsa için 75 bin TL gibi kredi çekilip geri ödemesi gereken bir borç varken, basına ‘şoförler odasını batırmışlar 685 milyar borç var!’ açıklamaları yaptı. Öz sermaye yerine borç yazdığından ve tecrübesizliğinden kaynaklı o rakamı borç zannetti. Yönetim kurulu üyeliği yapan arkadaşları odayı batırmakla suçladığı için bu arkadaşlarda daha önce istemedikleri alacaklarını istediler. Salih Yiyitalp durduk yere 300 milyar ödemek zorunda kaldı.” dedi.

Salih Yiyitalp’le çok görüşme gerçekleştirip, çeşitli teklifler sunduğunu aktaran Ekren, “Bizim paramız hazırdı. İki ay süre verdik bu tarihe kadar henüz bir kilo demir için bile sponsor bulmuş değil. Ben ona ayrıca % 50 ortaklık dışında Aliağalı bir müteahhit ile anlaşarak, kat karşılığında odaları paylaşacağız, ama kat karşılığı sana düşen payı biz verelim dedik kabul etmedi. Arsayı satmasını istedik, hayır dedi. Bu engel çıkarmaktan başka bir işe yaramadı.” açıklamalarında bulundu.

‘Biz ikna et dedik, onlar anlaşıp karşımıza aday oldular’

Esnaf Sarayı projesini kendileri gerçekleştirselerdi binanın çoktan tamamlanacağını belirten Ekren, “Biz aday olan arkadaşı o dönem Salih’i ikna etmesi için gönderdik. Ama Salih onu ikna etmiş olacak ki bize Esnaf Sarayını yaptırmadıkları gibi, sonrasında ortak olup karşımıza aday olarak çıktı. Ben bu süreci böyle yorumluyor ve Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp’in de bu adaylıkta parmağı olduğunu düşünüyorum. Zaten adaylıklarını açıklamadan önce ikisinin 5 gün üst üste görüştüklerine dair fotoğraflarıyla belgeler mevcut elimde.” dedi.

‘Esnaf Sarayı devşirme bir projedir’

Serdar Berk’in devşirme projelerle seçim çalışması yürüttüğünü, aday olunacak ise kendi emeğiyle proje üretmesi gerektiğini belirten Ekren, Esnaf Sarayı projesinin kendisine ait olduğunu ve emeğini kimseye yedirmeyeceğini vurguladı.

Serdar Berk yönetimden memnun olunmadığı yönündeki açıklamalarına ilişkin ise Berk’in bu açıklamayı yaptığı esnada yönetim kurulunda yer aldığını hatırlatan Ekren, “İyi de sen bu açıklamayı yaptığında yönetim kurulunda yer alıyorsun. Bir adam kendi kendinden memnun değilse arkasından gidenler ondan nasıl memnun olsun? Bu arkadaş daha nerden nereye gittiğinin farkında değil.” dedi.

‘Projelerimi genel kurulda açıklayacağım’

Mevcut projelerini gerçekleşecek genel kurulda açıklayacağını duyuran Ekren, “Bizim de projelerimiz var ama bu projeleri, önümüzdeki genel kurulda onun gözünün içine baka baka açıklayacağım. 1300 tane esnafın gözünün içine baka baka arkamızdan konuşanları, ne kadar eksik bilgi verdiklerini belgeleri ile açıklayacağım.” vurgusu yaparak, esnafı söylenenlere karşı uyanık olmaya davet etti.

Serdar Berk’in yönetimde bulunduğu süre içerisinde hiçbir karara şerh koymamakla eleştiren Ekren, oy birliği ile geçen kararlara rağmen ‘biz memnun değiliz’ demenin, Berk’in kendisiyle barışık olmadığını gösterdiğini söyledi.

‘Kendisiyle barışık olmayan adam, yöneticilik yapamaz’

Ekren, “Kendisiyle barışık olmayan adam, yöneticilik yapamaz. Biz burada yönetim olarak bir aradayız. Ben yola çıktıklarımı yolda bulduklarımla değişmedim. Bu arkadaş da beraber yola çıktığımız bir arkadaştı. Yolda bulduklarına bize değişti. 2014 yılı seçimlerinde karşı listemizde yer alanların bir kısmıyla ortak hareket ediyor. O yıl kara dediğin bir yönetim anlayışına bugün nasıl ak diyebilirsin? Bir insanın önce duruşunun olması lazım. Eğer duruşun yoksa bu iş olmaz.” dedi. Esnafın sorunlarını tek tek bildiğini, Berk’in ise genelleme yaparak bu sorunları geçiştirdiğini söyleyen Hüseyin Ekren, Serdar Berk’in sanayi esnafının sorunlarını dile getirmesi için yönetime seçildiğini ancak yedi yıl boyunca bu görevini yerine getirmeyip, suçunu ise yönetime attığını vurguladı.

‘Tam kadro buradayız!’

Oda başkanlığının profesyonelce yapılması gerektiğine, her gün değişen kanun ve yönetmelikler ışığında hizmet üretebileceğini belirten Ekren, “Bunlar biri başkan, biri yardımcı olarak koltukları pay etmişler. Bunlar hizmet vermeye gelmiyor, koltuk tutmaya geliyor. Biz koltuk sevdalısı değiliz. Bugüne kadar hizmet için var olduk, arkadaşlarımızla birlikte her zaman hizmet için var olacağız. Kimse bizim adımıza görevden çekiliyor, parçalanıyor gibi aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunmasın. Tam kadro buradayız!” dedi.

“Bugün arkamızdan söylenenlerin genel kurulda biz projelerimizden bahsederken, aynı mertlikle yüzümüze bakarak söylemesini istiyoruz.” diyen Başkan Ekren;

“Esnaf arkadaşlarımız iyi düşünsün istikrarsız, yarı yolda bırakanlarla yola çıkmasınlar. Ben art niyetli olmadım, olmayacağım. Esnafımızla kurduğumuz gönül bağı da bunu gösterir. Biz gerek kantincilerin haksızlığına karşı dava kazandık, esnaflarımıza özel kurslar verdik, fiyat dengesizliğini giderdik, esnafa yapılan baskıların önüne geçmek için elimizden geleni yaptık. Biz esnafın sorunları ile her zaman ilgileniyoruz. Belediyenin yapması gerekenleri bizim yapmadığımız işler gibi aktarmasın. Konuları birbirine karıştırıp, bizleri eleştirmeye kalkmasın.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler