131019098
19 Mart 2024, Salı

'DEPREM OLDU ZANNETTİM'

13 Ekim 2017, Cuma 07:00

     


Tüpraş İzmir Rafinerisi'ndeki patlamadan yaralı kurtulan Halil İbrahim Kavlak, "Deprem oldu zannettim. Tank param parça oldu bir anda. Sesi duyar duymaz koştum. Arkadaşımın cansız bedenini gördüm." dedi.

Tüpraş'ın Aliağa ilçesindeki rafinerisinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada yaralanan kaynak ustası evli ve 3 babası Halil İbrabim Kavlak'ın (33) Menemen Devlet Hastanesindeki tedavisi devam ediyor. Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın meydana geldiği tankta 4'ü içeride, 2'si dışarıda 6 arkadaşıyla çalışma yaptıklarını anlattı.

1,5 yıldır aynı iş yerinde kaynakçılık yaptığını ifade eden Kavlak, bu sabah dışarıda çalıştığı sırada büyük bir patlama sesi duyduğunu belirterek, "Deprem oldu zannettim. Tank param parça oldu bir anda. Sesi duyar duymaz koştum. Arkadaşımın cansız bedenini gördüm." diye konuştu. Kavlak, patlamada hayatını kaybeden Yusuf Kepenek ile akraba olduğunu ifade ederek, "Yusuf'u tanınmayacak halde görünce bayılmışım. Bu sırada dumana maruz kalmışım. Diğer arkadaşların cesetlerini çıkarıyorlardı. Bu sırada beni sağlık ekipleri alarak Menemen Devlet Hastanesine getirdi. Orada 4 arkadaşım vardı, hepsi hayatını kaybetti." diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Halil İbrahim Kavlak'ı Menemen Devlet Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

(AA)







 
Son Eklenen Haberler