131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MUHTAR YILDIZ: “ARITMA PROBLEMİNİN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”

13 Kasım 2017, Pazartesi 06:51

     


‘Muhtarların Sesi’ adlı yazı dizimizde bu hafta Yat Limanı Projesi ve Belediyenin arsa satışı ile çokça gündeme gelen Çaltılıdere Mahallesi’nin Muhtarı Selahattin Yıldız ile konuştuk. Selahattin Yıldız, Çaltılıdere Mahallesi’nin tamamlanan çalışmalarından ve yapılmak istenen projelerden söz ederken, aynı zamanda mahalle halkının taleplerini de aktardı.

Çaltılıdere Mahallesi’nde geçmiş dönemden bugüne kadar alt yapı problemlerinin birçoğunun halledildiğini anlatan Yıldız, “Muhtarlığa seçilme dönemimden önce yollarımızın büyük çoğunluğu tamamlanmıştı. Muhtarlığımız sonrası Büyükşehirle ilişkilerimizi geliştirdik ve ilk faaliyetimiz mahallenin ağaç olan ve çok sık arıza veren elektrik direklerini değiştirmemiz oldu. Mahallemizin, açılmış yollarımızda deformeler vardı, bunların düzenlenmesini ve taş döşemelerini yaptık.” Dedi.

Çaltılıdere Mahallesi’nde dere ıslahının ve kanalizasyonun olduğunu fakat en önemli sorunlarından birinin arıtma sistemine sahip olmadıkları için atık suları denize boşaltmak zorunda kalmaları olarak anlatan Muhtar Yıldız, “Gerekli başvuruları yaptık, arıtmanın kurulması için yer sorunu yaşadık. Şu anda ihale aşamasında olan arıtma tesisinin bir an evvel kurulmasını sağlamak dışında ciddi bir problemimiz yok.” açıklamalarında bulundu.

Yol kenarında kurulu bir mahalle oldukları için Bergama ve Şakran araçlarını da kullanan mahalle halkının genel bir ulaşım problemi olmadığını belirten Muhtar, aynı zamanda köy okulunun kapanması sonrası birleştirilmiş sınıfta öğrenim gören öğrenciler için okul düzenlemesine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ayrıca futbol sahalarının yıkılması sonrası mahalle içerisine bir halı saha yapıldığını ve çocuklar için oyun parklarının da yeterlilik gösterdiğini belirten Muhtar, “Kütüphanemiz okulun kapanması ile atıl duruma düşerek kullanıma kapatıldı. Mevcut kitaplar ise çevre okullara dağıtıldı.” dedi.

‘Yetkililer karar alırken bizlere de sormalı’

Daha önceleri de arazi satışı ile gündeme gelen mahallede bugün ise sulak alan olarak geçen alanın doldurularak, yat limanı inşa edileceğinin endişesini taşıdıklarını ifade eden Selahattin Yıldız, “ Bizlere daha önceleri bu alanın sulak alan olduğu ve bu projenin gerçekleşmeyeceğini, yaptıkları kurul incelemeleri sonucunda aktarmışlardı. Şimdi ise ne hikmetse aynı kurullar hızla bir rapor hazırlayarak, bu arazinin sulak alan olmaktan çıkarılması yönünde raporlar sunarak, yat limanı inşaatına izin verme gayretindeler. Ben ve mahalle halkım, kuşların doğal göç alanı olan, balıkların yavrulama yaptıkları bu alanın liman inşaatına açılmasını istemiyoruz. Yetkililerin de burada bir karar alırken, mahalle halkının da fikirlerini dikkate almalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Tarım eskiden daha yaygındı!’

Mahalle halkının eskisi kadar çiftçilikten geçinemediğini söyleyen Yıldız, mahallede yaşayan genç nüfusun eğitimlerini de tamamlaması dolayısıyla daha çok sanayide çalışmaya yöneldiğini, son dönemde kalibrasyon sistemi ile gerçekleştirdikleri satış planı ile zeytin üretiminde bir artış gördüklerini vurguladı.

Mahallenin mesire alanlarının da düzenlenmesini bekleyen Muhtar Selahattin Yıldız, “Bu alanların banklarının yenilenmesine ve çevre düzenlemesine sokulması ile yalnızca mahalleli değil bu alanları kullanan tüm Aliağalılar daha rahat piknik yapacaktır.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler