131019098
19 Mart 2024, Salı

SANAYİ TESİSLERİ İÇİN GÜVENLİK TOPLANTISI

13 Aralık 2017, Çarşamba 06:20

     


Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın talimatıyla, Polis sorumluluk bölgesinde bulunan stratejik sanayi tesislerinin güvenlik yetkilileri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı.

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın, ilçedeki stratejik sanayi tesislerinin güvenlik birimlerinin sorumluları ve müdürleri ile toplantı yapılarak, ülke gündemindeki güvenlik konuları ve ilçedeki tesisler tarafından alınan emniyet tedbirlerinin gözden geçirilmesi talimatı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde, Polis sorumluluk bölgesinde bulunan stratejik sanayi tesislerinin güvenlik yetkilileri ile toplantı yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya, Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve görevli emniyet personeli ile Aliağa Liman Başkanlığı Başkan Yardımcısı Günhur Şanlı, TÜPRAŞ, PETKİM, EGEGAZ, SOCAR, APM Terminal, ALPET, İpragaz, Star Rafineri, PEGAGAZ, AYGAZ, VİKİNG KAĞIT, EÜAŞ, Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri (ANT) Başkanlığı, Nemport, Özdenizcilik özel güvenlik yetkilileri katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, toplantıda yaptığı konuşmada, özel güvenlik ile kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliğinin suç ve suçlu ile mücadelede çok önemli olduğu belirterek, günümüzde gelişen teknoloji ile alınan güvenlik önlemlerinin önem arz ettiğini, şirketlerin de bu teknolojileri kullanmasının bir zaruret haline geldiğini söyledi. Özel güvenlik konuları ile ilgili olarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçedeki stratejik tesislere yönelik hazırlanan değerlendirme raporunun sunumunun ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, işletmeler tarafından alınan emniyet tedbirlerinin gözden geçirilmesi ve alınacak ek emniyet tedbirleri görüşüldü.

Son dönemde ülke ve Aliağa genelinde meydana gelen asayiş, terör olaylarının özel güvenlik birimleri tarafından değerlendirmesi yapıldı. İşletmelerce alınan emniyet tedbirlerine ilave olarak Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik önlemleri hakkında yetkililere bilgi verildi. Toplantıya katılan sanayi tesislerinin özel güvenlik yetkilileri, bu tür toplantıların belirli bir periyotta düzenli olarak yapılmasının, bilgi alışverişinin sağlanmasının, alınan emniyet tedbirlerinin değerlendirilmesinin işletmelerince alınacak emniyet tedbirleri yönünden çok uygun olacağını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler