131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HASTALIĞA “ZUMBA” İLE MEYDAN OKUDULAR

14 Mart 2017, Salı 06:23

     


Aliağa’daki zumba eğitmenleri Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş, “kelebek hastalığı” olarak bilinen “Epidermolozis bülloza”ya yakalanan çocuklar yararına zumba etkinliği gerçekleştirdi.

Aliağa’daki çeşitli spor merkezlerinde zumba eğitmenliği yapan Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş, örnek bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Başkanlığını Fulden Uras’ın yaptığı ‘Hayaller Gerçek Olsa Sosyal Yardımlaşma Derneği’ ile birlikte gerçekleştirilen “Zumbathon Maratonu” nda katılımcılar eğlenceli saatler geçirdi.

Enka Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte İstanbul, Aydın, Sakarya ve İzmir’den gelen 29 eğitmen ve grup farklı şarkılarla sahne aldı. Manisa ve İzmir’den kelebek hastalığına yakalanan iki çocuğun ve ailesinin de katıldığı etkinlikte Fulden Uras da telefonla canlı bağlanarak Uras, etkinliğe katılan ve katkı koyanlara teşekkür etti. Katılımcılardan elde edilen gelirin yanı sıra salonda satılan el yapımı ürünler ve yiyeceklerle birlikte toplam 15 bin 410 lira toplandı. Elde edilen gelir ile hastalar için gerekli medical ürünler alınarak hafta içinde ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

Sunuculuğunu Kano Melez’in yaptığı Zumbathon’un organizatörlerinden Nükhet Ozan “3 saatlik organizasyonumuzda tüm eğitmenler sahne aldı. Davetiye alıp katkıda bulunan herkes zumba yaparak hem yardımda bulundu hem de eğlendi. Kermes tarsi kurduğumuz stant ile sattığımız ürünlerden elde edilen geliri de yardım kampanyasına ekledik. Kelebek hastalığı ile mücadele eden çocukların tedavi masrafları çok yüksek. Devlet bunu bir şekilde karşılıyor ama kullanılan ilaç ve ürünler çok pahalı olduğu için yeterli gelmiyor. Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdik. Çağrımıza duyarsız kalmayan tüm katılımcılara ve destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. ‘Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele’ sloganıyla düzenlenen Zumbathon zumba maratonunun sonunda katılımcılar ve eğitmenler toplu halde fotoğraf çektirerek etkinliği tamamladı. (BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler