131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ÜNLÜ ÇELLO SANATÇISI ÇAPA KOLEJİ'NDE

14 Mayıs 2016, Cumartesi 06:31

     


İzmir’e konser için gelen Ünlü Çello Sanatçısı Engin Şen, Aliağa Çapa Koleji öğrencileri ile de bir araya geldi. Şen, öğrencilere viyolonsel, çello ve klasik müzik hakkında bilgiler verdi.

Aliağa Çapa Koleji, genel müzik kültürü ve herhangi bir orkestra çalgısını canlı olarak görüp dinlememiş öğrencilere imkan sağlayarak içsel dünyalarında bir algı oluşturmak, klasik müziğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla konser için İzmir’e gelen Ünlü Çello Sanatçısı Engin Şen’i okullarında ağırladı. Okulun müzik atölyesinde öğrencilere viyolonsel ve çello enstrümanlarını tanıtan Şen, klasik müzik hakkında da bilgilendirdi. Şen, öğrencilere ayrıca mini bir konser de verdi.

ENGİN ŞEN KİMDİR?

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Mezunu. Projenin ismi, 'Viyolonseli Tanıyorum.' Türkiye ve yurtdışında başarıları ile adından söz ettiren Çellistanbul, Çello Quartet ve çello sanatçısı Çağ Erçağ'ın asistanlığını yürütmekte. Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler