131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

KADIN GİRİŞİMCİ DENİZ’İN ATÖLYESİ

14 Mayıs 2018, Pazartesi 06:13

     


Aliağa’da yaşayan iki çocuk annesi Deniz Arslanbulut, evde çocuklar için hazırladığı oyun çadırları ile hayalini gerçekleştiriyor.

Aliağa’da yaşayan iki çocuk annesi Deniz Arslanbulut dikiş dikmeyi bilmeden çıktığı yolda şimdi çocuklar için tasarlanmış oyun çadırlarını ülkenin çeşitli yerlerine gönderiyor. Neşesi ve yeteneği gözlerindeki ışıltıdan belli olan Deniz Arslanbulut Aliağa’daki girişimciliğe nasıl başladığını şöyle anlatıyor; “13 yıldır Aliağa’da yaşıyorum. Evlenerek geldim buraya. Büyük kızım 10 yaşında. O büyüdüğü zaman dikişe başlamak istiyordum. Daha önceleri belli mağazalarda, firmalarda çalıştım ama en çok istediğim şey evimde üretmekti. Kızımın büyümesini beklerken ikinci çocuğuma hamile kaldım. O iki yaşına geldiği zaman bir dikiş makinası aldık ve bu işe başlamış oldum.”

‘Daha önce böyle bir tecrübem yoktu’

Dikiş dikmeye karar verdiğini ancak daha önce hiç dikiş tecrübesi olmadığını söyleyen Arslanbulut, “Sökülen çorapları bile direkt çöpe atardım. Arkadaşıma söyledim küçük bir makine almak istediğimi, aradığım makine Ege bölgesindeki mağazalarda tükenince memleketi olan Sivas’a giden eşimden istedim. Dikiş makinesi gelene kadar heyecandan gözüme uyku girmedi. Eşim makineyi bana getirdiği an çok tuhaftı. Sabaha kadar video izledim ve ertesi gün dikişe başladım. İkinci kızıma hamile kalmadan önce internet üzerinden bu çocuk çadırlarını araştırıyordum zaten… o zaman Türkiye’de satışı yoktu. Kendi çocukluğumuzda çarşaflarla oynardık, o aklıma geldi ve benim hayalim oldu ve gerçekleştirdim. İlk çadırımı diktim ve sosyal medya üzerinden paylaştım. Sipariş geldi. Bir daha yaptım ve bu şekilde genişledi.” diyor.

‘En büyük hayalim bir atölye açmak’

Ocak ayından beri çadır modelleri araştıran ve siparişle dikimini yapıp Türkiye’nin çeşitli illerine gönderen Deniz Arslanbulut, kadınların isterse birçok şeyi başarabileceğine inanıyor ve ekliyor “Bana ‘iki çocuğun var zor olmuyor mu?’ diye soranlar oluyor. Ben onlarla da ilgileniyorum. Çadırlarımı hazırlarken bunu bazen bir oyuna çeviriyoruz ve birlikte dikiyoruz. Her yaptığım çadır için bazen uykumdan feragat etmem gerekiyor, bazen günlük işlerimden ancak bu hayalimi gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum. Ayaklarımın üzerinde duruyorum. Daha önce çalıştığım yerlerde bana iş öğretmeyen insanlar oluyordu. Ben şimdi eğer işlerim yolunda giderse bir atölye açmayı ve öğrendiklerimi başka kadınlara da öğretmeyi çok istiyorum.”

Çadır dikmek dışında bebek ve anne saçından kolye tasarımları da yapan Deniz Arslanbulut’un tasarımlarını incelemek isteyenler “denizin atölyesi” adlı sosyal medya platformundan kendisine ulaşabilir ve bu genç annenin hayallerine ortak olabilir.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler