131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

SAKA’DAN İHRACAT ŞAMPİYONLARINA TEBRİK

14 Haziran 2017, Çarşamba 07:16

     


Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan, en fazla ihracat yapan firmalar arasında ilk 1000 arasında 9 Aliağalı firmanın yer aldığını ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağalı firmalarımızın, EBSO'nun 'Ege'nin 100 büyük sanayi kuruluşu' listesinde 12 şirket ile, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde ise 8 firmayla yer alması ve son olarak TİM’in 2016 verileriyle gerçekleştirdiği ilk 1000 ihracatçı listesinde ilçemizden 9 firmamızın kendine yer bulması Aliağa’nın gücünü ve potansiyelinin ortaya koymaktadır” dedi.

“MAKRO YATIRIMLARLA İSTİHDAM VE ÜRETİM DAHA DA ARTACAK”

Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alan Aliağalı firmaları tebrik eden ALTO Başkanı Adnan Saka, “Aliağa, Türkiye ihracatında önemli bir yer tutuyor. Demir çelikten, petro kimyaya, rafineriden enerji sektörüne, liman ve deniz ticaretinden gemi sökümüne kadar birçok farklı sektörde Türkiye'nin ve bölgemizin gurur kaynağı olan Aliağa’nın ülke ekonomisine katkıları her geçen gün artıyor. Aliağa Ticaret Odası olarak bu artışın istikrarlı ve sağlıklı olması için çaba gösteriyoruz. Bölgemizin daha planlı bir hale gelmesi ve bölgesel potansiyelin ihtiyaç duyacağı makro yatırımların gerçekleşmesi halinde ihracata, istihdama ve üretime daha büyük katkılar olacaktır. Başta listeye giren firmalarımız olmak üzere büyük azim ve kararlılıkla üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan ve ülkemize katma değer sağlayan bütün firmalarımızın yönetici ve çalışanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” şeklinde konuştu.

İLK 1000’DEKİ ALİAĞALILAR

2016 yılı genel sıralamasında, üretim merkezi Aliağa olan firmalardan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 2 milyar 100 milyon 413 bin 91 lira ile beşinci sırada yer alırken, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. 12,, Petkim Petrokimya Holding A.Ş. 23., İzmir Demir Çelik sanayii A.Ş. 62., Kocaer Haddecilik San. Ve Tic. A.Ş. 113., Kardemir Dış Ticaret Anonim Şirketi 140., Özkan Demir Çelik Sanayii A.Ş. 192., Ravago Petrokimya Satış ve Pazarlama A.Ş. 316. ve Sun Chemical Matbaa Mürekkepleri ve Gereçleri San. Tic. A.Ş. 696. sıradan listeye girdi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler