131019098
26 Nisan 2024, Cuma

FEN BİLİMLERİ OKULLARI ALİAĞA’DA

14 Temmuz 2017, Cuma 06:24

     


2017-2018 eğitim öğretim döneminde Aliağa’da da faaliyete geçecek olan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, 2017 LYS sınavında ilk 100’de yerleştirdiği 25 öğrenci ile başarılarına bir yenisini ekledi.

Kurulduğu 1964 yılından bu yana elde ettiği başarılarla sürekli adından bahsettiren Fen Bilimleri Okulları, bu disiplin ve istikrarlı başarı artışıyla Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumlarından biri oldu. En son, 2017 LYS sonuçlarında ilk 100’de yer alan 25 öğrencisi ile başarı halkalarına bir yenisini ekleyen okul, Aliağa’da açılan yeni şubesinde velilerin ve öğrencilerin ilgi odağı oldu.

‘ALİAĞA’DA DA İDDİALIYIZ’

Türkiye’de yetişmiş pek çok bürokrat, şirket yöneticisi, mühendis, avukat gibi çok farklı branşlarda kişilerin kendi okullarından mezun olduğunu belirten Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü Kurucu Müdürü Hakan Şahbaz, daha Aliağa’da irtibat bürosu kurmadan taleplerin gelmeye başladığını ve şu an kontenjanın büyük bölümünü doldurduklarını ifade ederek “Okulumuzun ünü zaten biz açılmadan Aliağalılar tarafından yeterince duyulmuş. Gelen velilerin büyük çoğunluğu bilgi almaya değil, doğrudan çocuğunun kayıt işlemlerini yaptırmaya geliyor. Teknik olarak zaten çok büyük imkanlara sahip bir binada eğitime başlıyoruz. Bunun yanı sıra eğitimde Fen Bilimleri Okulları’nın farkını yaratan kadromuz ve modern eğitim anlayışımız ile diğer şubelerimizde olduğu gibi Aliağa’da da başarı konusunda iddialıyız.” şeklinde konuştu.

AÇILIŞA ÖZEL ÜCRET

2017-2018 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek Fen Bilimleri Okulları için açılışa özel Aliağa’da özel ücret uygulaması yaptıklarını da belirten Şahbaz, bu fırsatı kaçırmak istemeyen velilerin, kalan sınırlı kontenjan için acele etmeleri gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin başarı seviyesine göre çeşitli burs imkanlarının da bulunduğunu ifade eden Hakan Şahbaz, “Eğitimde Aliağalıları İstanbul kalitesi ile tanıştırmaya kararlıyız. Artık Aliağalılar çocuklarını iyi eğitim alması için İzmir’e ya da başka şehirlere göndermek zorunda kalmayacaklar. İyi ve başarılı olarak tanımladıkları okullarda ne varsa hepsini ve daha fazlasını öğrencilerimize sunarken başarıyı da ödüllendireceğiz. Başarılı öğrencilerimize, seviyelerine göre farklı burs seçeneklerimiz ile velilerimiz üzerindeki yükü de paylaşacağız” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI







 
Son Eklenen Haberler