131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

MUHTARLARIN SESİ (3) - Yalı Mahallesi Muhtarı G. Hürriyet Gülcan: “Mahallemize İşyeri Açma Ruhsatı verilmiyor!”

14 Ağustos 2017, Pazartesi 06:18

     


‘Muhtarların Sesi’ yazı dizimizde bu hafta Yalı Mahallesi Muhtarı Gülsüm Hürriyet Gülcan’ın mahalledeki sıkıntılarını aktardık.

Yalı Mahallesi Muhtarı G. Hürriyet Gülcan: “Mahallemize İşyeri Açma Ruhsatı verilmiyor!”

Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yollarının asfaltlandığını söyleyen Gülcan, ulaşım sorunun ise halen devam ettiğini aktararak sözlerine başlıyor. Yıllardır süren bu sıkıntıyla ilgili ulaştırma koordinasyon müdürlüğüyle aylar öncesinde muhtarlıkta toplantı yaptıklarını ancak bu toplantı sonrası da bir sonuç alamadıklarını belirten Gülcan, “Sorunumuz hala devam ediyor, minibüslere Hürriyet Caddesi üzerinden (anayol) mahallelilerimiz binemiyor, saatlerce beklemek zorunda kalıyor, bindikten sonra tıklım tıklım minibüste ayakta kalıyor.” dedi.

‘Ağapark güzel ama pahalı’

Plaj bölgesinde yapılan Ağapark’ın güzel bir proje olmasına karşın giriş ücretlerinin pahalı olmasından kaynaklı tüm mahalle sakinlerinin eşit bir şekilde faydalanamadığını vurgulayan Gülcan, ayrıca hafta sonları günübirlikçi tatilcilerin yoğun olarak kullandığı bölgenin çevre kirliliğinden yana özellikle zabıta müdürlüğünden gerekli denetimlerin yapılması konusunda beklentilerinin olduğunu ifade etti.

Plaj bölgesinde sorunların birçoğunun çözüme ulaştığını söyleyen Gülcan, “Doğal gaz sorunu geçen yıl bitirildi. Bu bizi mutlu etti. Elektrik hattatımız yer altına alınıyor, henüz bitmedi onlar bittiğinde de kaldırımlar yapılacak. Altyapı tamamlandığında ise sadece ilkokul ve ortaokul sorunumuz kalacak.” dedi.

‘Hem asfalt bozuluyor hem de susuz günler geçiriyoruz!’

Gülcan; İZSU tarafından mahalleye su bağlantısının yapılmasına karşın eski borulardan kaynaklı yaşanan sıkıntıların devam ettiğini ve mahalle halkının bu konuda İZSU’ya her gün şikâyet ve serzenişte bulunduğunu söyledi.

Yalı Mahallesi’nin en önemli sorunlarından birini de mahallede iş yeri açma ruhsatı verilmemesi olarak vurgulayan Hürriyet Gülcan, market, eczane gibi iş yerlerinin açılamadığını, tüm mahallelinin tek bir pazardan alışveriş yaptığını ve oranın da yetersiz kaldığını aktarıyor.

Son olarak Aliağa’da artan nüfusun mahallelerde çeşitli sıkıntılara yol açtığını ifade eden Hürriyet Gülcan, “Aliağa Belediyesinden en büyük beklentimiz taşeron işçilerinin konakladığı evler sorununa çözüm getirmeleri. Şu anda mahallemizin değişik sokaklarında 10’a yakın, çok sayıda işçinin kaldığı ev bulunmakta. Biz mahalle sakinleri olarak işçiler mahallemize gelmesin ya da dışardan insan istemiyoruz şeklinde bir düşünceye sahip değiliz ancak ev sahiplerinin de daha fazla para kazanmak için mahalle huzurunun kaçırılmasını doğru bulmadığımız gibi yerleşimin kontrollü yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İşçilerin şantiyelerine yakın bölgelerde şantiye evlerinde kalması gerektiğini kanun da açıkça belirtiyor. Bu konuda mahalle sakinlerimizin talebi tüm yöneticilerin sorunumuza hassasiyetle yaklaşmasıdır.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler