131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

GÖNÜLLÜ KADINLARDAN TEMİZ ÇEVRE ETKİNLİĞİ

14 Eylül 2018, Cuma 06:18

     


Aliağalı çevre gönüllüsü kadınlar bir araya gelerek ‘Temiz Çevre Etkinliği’ düzenledi.

Aliağa’da çevre gönüllüsü kadınlar çevre temizliği düzenledi. Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesine Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de oluşturulmak istenen farkındalık için destek verdi. Etkinliğe Aliağalı Anneler Grubu Üyeleri ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği de (ALDER) katılım gösterdi.

Aliağa Belediyesi’nin “Kadın Emeği Değerlendirme Projesi” kapsamında kendilerine tahsis edilen geçici teşhir satış reyonlarında ürünlerini sergileyen kadınlar başta olmak üzere birçok çevre gönüllüsü kadın Fırat Çakıroğlu Parkı’nda bir araya geldi. Etkinliğe Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Handan Çetiner Şirin, Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Kürşat Bahadır Turan ve ALDER Başkanı Naci Biçer de katıldı.

Kentlerde sigara izmariti ve pet şişenin ardından en büyük üçüncü kirletici olarak bilinen kabuklu kuruyemişlerin doğaya verdiği zarara dikkat çekmek isteyen çevre gönüllüsü kadınlar ilçe merkezinde kabuklu kuruyemiş satışı yapan işletmeleri ziyaret etti. İşletmecilere ücretsiz olarak kese kâğıdı dağıtıldı. Kadınlar, bu kese kağıtlarının kuruyemiş ambalajının yanında müşteriye yine ücretsiz olarak verilmesini talep etti. Etkinliğe katılan Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri ve Milletin Ekibi tarafından da çevre bilincinin aşılanması hususunda vatandaşlara el ilanları dağıtıldı.

(SERKAN SELİNGİL)







 
Son Eklenen Haberler