131019098
19 Mart 2024, Salı

ULU’NUN ‘İŞE İADE’ DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

14 Aralık 2017, Perşembe 06:36

     


Petkim’de yürütülen Fetö operasyonu sonucu işten çıkarılan ve 135 gün boyunca ‘işimi geri istiyorum’ diyerek direniş sürdüren Onur Ulu’nun işe iade davasının ilk duruşması görüldü. Duruşma sonrası Aliağa Ekspres’e değerlendirmelerde bulunan Ulu ‘Bu davayı kazanacağımıza dair umudum var’ dedi

İşten çıkarılan ve Petrol-İş Sendikası önünde başlattığı 135 gün süren direnişi ile gündeme gelen Petkim işçisi Onur Ulu’nun açmış olduğu işe iade davasının ilk duruşması geçtiğimiz hafta görüldü. İfadelerin dinlenip, iddianamenin okunduğu davanın ikincisi 2 Şubat 2018’de görülecek. Görülen duruşma hakkında konuşan Onur Ulu ilk intibaının olumlu olduğunu, davayı yürüten hakimin ‘Hakkında açılmış adli bir soruşturma var mı?’ sorusunu yöneltmesine karşılık ve kendisinin ise ‘Adıma kesilmiş bir trafik cezası dahi yok’ şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

Davanın seyrine dair umutlu olduğunu aktaran Onur Ulu kendisi ile aynı süreçte işten çıkarılan diğer işçilerin Petrol-İş’in avukatları aracılığı ile davalarının olduğunu kendi, davası ile bu davaların kaderlerinin birbirine bağlı olup, alınacak olumlu sonuçların birbirini etkileyeceğini aktardı.

Ulu, “Benimle aynı süreçte işten atılan arkadaşlar sendika avukatı ile ortak hareket ediyor. Benim işe iade davam başka avukat üzerinden görülüyor ama mücadelemiz ortak… Hakim FETÖ/PYD ile ilgili hakkımızda herhangi bir soruşturma olup olmadığını araştırılmasını talep etti. İlk duruşma sonrası sendika ile de görüştüm, ben bu süreci sendika ile birlikte yürütmeyi düşünüyorum. Sendikada dayanışma taleplerini iletti. İşe iade davası sonuçlandığı zaman işverenin itirazına rağmen bölge idare mahkemesine gittikten sonra dava sonuçlanacak. İkinci duruşmada kararın verilebileceğini düşünüyorum. Ben bu davanın sonucundan yana umutluyum, benim davayı kazanacağım çok olası. Ancak hakimler tüm Türkiye’de olduğu gibi bu davada da siyasi iktidarı karşısına alacak kararları almaktan yana çekince gösterebilir. Duruşma esnasında verdiğimiz savunmada avukatım işten çıkarılma sürecimin benim sendikalı bir işçi olmamla alakalı olduğunu belirtti.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler