131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞALI'NIN POSTANE'YLE İMTİHANI

15 Şubat 2017, Çarşamba 07:02

     


Vatandaşlar, Aliağa Postanesi’nden şikayetçi. Kadro yetersizliği, gönderilerin geç gelmesi, bulunduğu yerin dar olması... Aliağa Postanesi yetkilileri de yaşanan sıkıntıların farkında. Gözler PTT Genel Müdürlüğü'nde...

Aliağa Postanesi'nden hem vatandaş hem de görevli personel şikayetçi. Postanedeki kadronun sayısal olarak yetersizliği yaşanan sıkıntıların başlıca nedeni. Bu nedenle kurum bünyesinde var olan görevli personel Aliağa'ya gelen gönderileri vatandaşlara ulaştırmakta güçlük çekiyor. Gelen gönderilerin aksamalı teslimatı da vatandaşların tepkisine neden oluyor.

NÜFUS ARTIYOR KADRO DÜŞÜYOR

Aliağa Postanesi, ilçedeki hızlı nüfus artışı nedeniyle vatandaşlara hizmet götürmekte zorluk çekiyor. Bu sıkıntının aşılması için PTT Genel Müdürlüğü'nün Aliağa Postanesi'nin kadro sayısını arttırması lazım. 2007 yılında 20 görevli personeli bulunan Aliağa Postanesi'nde kadro sayısı nüfus artışına paralel ilerlemiyor. 2007'den bugüne ilçenin nüfusu sürekli artarken, 2011 yılında görevli personel sayısı 15'e kadar düştü. 2015'te en yüksek görevli personel sayısına (29) ulaşan Aliağa Postanesi şuan 25 personelle ilçeye hizmet veriyor.

SORUNDAN GENEL MÜDÜRLÜK DE HABERDAR

Bilgi aldığımız yetkililer PTT Genel Müdürlüğü'nün Aliağa Postanesi'ndeki kadro yetersizliğinden haberdar olduğunu belirtti. Bu nedenle PTT Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde yapacağı personel alımından Aliağa Postanesi'ne de kadro açılacağı düşünülüyor. PTT Genel Müdürlüğü, bu yıl içerisinde toplamda 2 bin 500 sözleşmeli personel alacak. Atamaların önümüzdeki aylarda yapılması düşünülüyor.

VATANDAŞLAR YERİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR

Aliağa Postanesi'nin tek sorunu kadro yetersizliği değil. Postanenin bulunduğu mekanın dar olması ve bulunduğu yerde araçlarını park edecek bir yer bulamaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Postanenin yoğun olduğu günlerde kurumun önünde birikmeler oluşuyor. Bu durum personelin sayısal yetersizliğiyle de birleşince vatandaşların postaneden hizmet alması çileye dönüşüyor. Vatandaşlar Aliağa Postanesi'nin yerinin de bir an önce değiştirilmesini istiyor.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler