131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM KUTLAMA

15 Mayıs 2015, Cuma 09:42

     


Engelliler Haftası nedeniyle Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde Özel Eğitim Şenliği kutlama programı düzenlendi.

Program çerçevesinde yapılan birbirinden güzel gösteriler programa katılan misafirler tarafından ilgiyle izlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Aliağa’da çeşitli etnikliklerle kutlanıyor. Dün de Çaltılıdere Köyü’nde bulunan Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde Özel Eğitim Şenliği Kutlama Programı düzenlendi. Programa Kaymakam Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Bora Meriç, Jandarma Komutanı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Elif Serin katılımcılara teşekkür ederek: “Her biri birbirinden özel sevgili öğrencilerimiz ve onlara büyük emekler veren değerli öğretmenlerinin hazırlamış olduğu gösterileri izlerken keyifli bir gün geçirmenizi umarım” dedi.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Müdür Elif Serin’in konuşmasının ardından, Aliağa Ortaokulu öğrencilerinden Bahri Demirdöven break dans gösterisi gerçekleştirdi. Break Dans Gösterisinin ardından öğrenciler Bende Bir Çocuğum isimli şiiri okudu, Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğrencileri Cemilem Halk Dansı gösterisini sundu. Sırasıyla, Evet- Hayır Yarışması, Aliağa Ortaokulu Öğrencisi Ebru Canbezer’in konuşması, Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin Dansın Sultanları gösterisi, Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden Fırat Bingöl’ün Efe Gösterisi, TOKİ Ortaokulu ve Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin ortaklaşa hazırladıkları vals gösterisi sunuldu. Tüm gösteriler programı izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Öğrencilerin performansı öğretmen ve velilerini duygulandırdı.

YARIŞMALAR RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Program çerçevesinde Öğretmen Önder Gülbay tarafından düzenlenen evet-hayır yarışması, mandal yarışması ve balon yarışı renkli görüntülere sahne oldu. İzleyenler düzenlenen üç yarışmayı da ilgiyle takip etti. Programın sonunda Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro birbirinden güzel türküler seslendirdi. Programı izlemeye gelen misafirler de türkülere eşlik etti.

ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ’NE TEKERLERLİ SANDALYE BAĞIŞI

Programda ayrıca Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Mesil Öztürk, okuldaki engelli öğrencilerin kullanması için bir adet tekerlekli sandalyeyi Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Elif Serin’e hediye etti. Mesil Öztürk, Aliağa’daki engelli öğrencilerin sıkıntılarına çözüm üretmek için bir kulüp kurduklarını ve kurdukları kulüpte toplanan bağışlarla bu tekerleri sandalyeyi aldıklarını söyledi. Program misafirleri döner ve ayran ikramının ardından sona erdi. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler