131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

Arsa tartışmasında Kocaoğlu'ndan Acar’a kritik soru: “BU ACELE NİYE?”

15 Ağustos 2017, Salı 06:42

     


Çaltılıdere'deki yaklaşık 600 dönümlük belediye arazisinin 1000'lik planların Büyükşehir Meclisi'nde görüşüldüğü süreçte apar topar satılmaya kalkışılmasına bir anlam veremediğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Biz bu araziyi satın alarak rekreasyon alanı haline getireceğimizi söyledik. Peki bu acele niye? Bu telaşın nedeni nedir? Gerçekten anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

Çaltılıdere Mahallesi, 461 parsel üzerindeki 597.500 metrekarelik arazinin Aliağa Belediyesi tarafından meclis gündemine taşımadan encümen kararıyla satışının yapılması ile ilgili gelişmeler sürüyor. Yaklaşık iki haftadır ilçenin gündeminde yer alan arazinin küçük hissedarına Encümen kararıyla satışının yapılmasına Ak Parti ve CHP İlçe Teşkilatları yaptıkları açıklamalarla tepki göstermişti.

KOCAOĞLU’NA TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından söz konusu arazinin yalnızca rekreasyon alanı olarak kullanılabilecek kıymetsiz bir yer olarak nitelendirilmesinin ardından, CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve Belediye Meclisi Üyesi Erol Güngör’den oluşan heyet; Çaltılıdere’deki arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne öngörülen fiyatlandırma üzerinden satışının yapılması ve Büyükşehir Belediyesi’nin de bu alanı Aliağa için rekreasyon alanı olarak düzenlemesi için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teklif götürülmüştü. Acar’ın, Kocaoğlu’nun onaylaması halinde bu teklifi değerlendirebileceğini söylemesi üzerine; Kocaoğlu da, Aliağa’nın böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu belirterek, eğer Aliağa Belediyesi bu araziyi satacaksa, araziyi satın almaya talip olacaklarını, burayı Aliağa’ya bir rekreasyon alanı olarak kazandırmak için bir projeyi hayata geçirebileceklerini ifade etmişti.

ACAR’DAN ALAYCI CEVAP

Kocaoğlu’nun bu yanıtı üzerine şahsi sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise Kocaoğlu’nu alaycı bir dille eleştirdi. Acar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu Beyefendinin dikkatine!” başlığıyla yayınladığı yazıda, “Normal şartlarda büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyelerinin veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının iletişimlerinin sosyal medya ve basın üzerinden yapılmaması gerekirken, takip ettiğim üzere bu mecralar üzerinden Aliağa’mızdaki 461 parsele talip olduğunuzu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu talebiniz basın ve sosyal medya üzerinden olduğu için bende bu açıklamayı basın ve sosyal medya üzerinden yürütmek zorunda kaldım.” dedi.

“PAZARTESİ’YE KADAR TALEBİNİZİ RİCA EDERİM”

Açıklamasında, 461 parselin takdir komisyonu raporu ve satın almak isteyen diğer hisse sahibine de bildirdikleri tutarının 14 milyon 866 bin 380,54 TL+ KDV olduğunu ifade eden Acar, “Takdir buyurursunuz ki siz talipseniz 3. şahıs pozisyonunda bulunduğunuzdan, satın alma talebinizin Aliağa Belediye Meclisine gelmesi ve meclisten onaylanması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili eğer yine bir oyalama, sırt sıvazlayıp gönderme, bakarız, alırız, yaparız açıklaması değil de niyetinizde gerçekten ciddiyseniz Pazartesi mesai bitimine kadar talebinizi resmi olarak belediyemize yapmanızı önemle rica ederim, zira Aliağa'nın kaybedecek zamanı yoktur. Eğer bu talebinizi resmi olarak yapar iseniz meclisi olağanüstü tek madde ile toplar ve onaydan geçirir satışı hemen yapabiliriz.” dedi.

“ASLİ İŞLERİNİZİ HATIRLATMAK İSTERİM”

Yayınladığı açıklamada ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri üzerinden Aziz Kocaoğlu’na göndermede bulunan Acar, “Bu konu ilçe başkanınızın belirttiği üzere devasa satın alma ve devasa proje olarak nitelendirilmiş olsa bile, bu vesile ile haddime düşerek Aliağa’mızdaki 3 yıldır bekleyen, defalarca görüşmemize rağmen bir türlü yapmadığınız veya becerip yapamadığınız veya oyalayıp yapmayacağınız veya önemsemediğiniz asli işlerinizi hatırlatmak isterim. Asli işiniz 1- Şakran Beldemizin kanalizasyon işlerinin yapılması. Asli işiniz 2- Yeni Mahalle ve Kurtuluş Mahallelerimizin alt yapı işlerinin bitirilip bizim asfaltlayabilmemiz için teslim etmeniz. Asli işiniz 3- Aliağa’yı sinekten kurtarmak. Asli işiniz 4- Koskoca Aliağa'mızda 1 tane İZSU tamir ekibi var. Ekip sayısını arttırıp patlamaların günlerce tamir edilememesi, suyun içinde insanlarımızın sürekli susuzluk çekmemesininin önüne geçmek. Asli işiniz 5- Taahhüt ettiğiniz üst geçitleri yapmanız. Asli işiniz 6- Karakuzu köyümüzün dere ıslahının yapılması. Asli işiniz 7- Yukarı Şehitkemal, Cinderesi ve sizlere defalarca yazıp çizip verdiğimiz köylerin kanalizasyonlarını yapmanız. Asli işiniz 8- Gemi Söküm ve Küçük Sanayi Sitemize su bulup getirmeniz. Asli işiniz 9- ESHOT'un 90 dakika uygulamasını Aliağa’ya da lütfetmeniz. Asli işiniz 10- Büyükşehir’e ait yolları ve peyzajlarını yapmanız. Asli işiniz 11- 2,5 yıldır yapımına devam ettiğiniz küçük hizmet birimi binanızı bitirmeniz. Asli işiniz 12- Helvacı Beldemizin Yağmur suyu kanallarını yapmanız. Asli işiniz 13- Kent Meydanı ve Otoparkının yapılması işi. Evet, Sayın Kocaoğlu; zannedersem yine ilçe başkanınızın gazı ile ikinci defa bir açıklamada bulundunuz. Her ne kadar açıklamanız memnuniyet verici olsa da bu vesile ile tekrar hatırlattığım asli işlerinizi (yaklaşık 100.000.000 TL'nin üstünde) yaptıktan sonra TR95 0001 2009 7270 0007 000005 No.lu hesaba yukarıdaki bedeli yatırarak birde hisse sahibinden önce bu arsayı satın alırsanız Aliağa Halkı olarak çok memnun kalacağız. Gururla açıkladığınız Türkiye'nin en sağlam, borçsuz, kredi notu en yüksek, en iyi yatırım yapan Büyükşehir Belediye’mize güvenimizin sarsılmaması dileklerimle...” ifadelerini kullandı.

“BU TELAŞIN NEDENİ NEDİR?”

Acar’ın dün mesai bitimine kadar süre verdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun cevabı da gecikmedi. Çaltılıdere'deki yaklaşık 600 dönümlük Belediye arazisinin 1000'lik planların Büyükşehir Meclisi'nde görüşüldüğü süreçte apar topar satılmaya kalkışılmasına bir anlam veremediğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Biz bu araziyi satın alarak rekreasyon alanı haline getireceğimizi söyledik. Peki bu acele niye? Bu telaşın nedeni nedir? Gerçekten anlamakta zorlanıyoruz" dedi. Kocaoğlu, Aliağa Belediyesi tarafından satılmak istenen Çaltılıdere arazisini satın alarak Aliağa halkının nefes alacağı bir rekreasyon alanı olarak hizmetine sunmak noktasında kararlı olduklarını açıkladı.

“AÇIKLAMAMIZIN SAPTIRILMASI YAKIŞIK ALMADI”

Aliağa Belediyesi'nin 'rekreasyon alanı yapacağız' isteğiyle söz konusu arazide 5000'lik planları yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "1000'lik planların Büyükşehir Meclisi'nde görüşüldüğü şu süreçte bu arazinin apar topar satılmaya kalkışılması bizi hem üzdü hem de düşündürdü. Bu nadide arazi Aliağa Belediyesi uhdesinde kalmayacaksa, biz alalım ve rekreasyon alanı yapalım, Aliağalı hemşehrilerimizin hizmetine sunalım istedik. Başka da bir amaç ve niyetimiz yoktur. Ama üzülerek görüyoruz ki, Sayın Belediye Başkanı, bizim bu iyi niyetli ve tamamen Aliağa halkının geleceğini düşünerek attığımız adımlara, hiç bir şekilde anlamlandıramadığımız karşılıklar vermektedir. Hele 'Pazartesi günü (dün) mesai saati bitimine kadar karar verilmesini istemesi ve Meclis'ten satış kararı çıkmayan arazinin parasının yatırılması için hesap numarası vermesini gerçekten yadırgadığımı söylemeliyim. Biz o araziyi almaya karar verdik. Bu kararımızı Meclisimize sunacağız. Siz de Meclisinizden geçirirsiniz ve tapu işlemleri devam eder. Mülkiyeti aldığımızda da, bir daha satmamak üzere rekreasyon alanı haline getiririz. Niyetimiz sadece budur. Bunun altında herhangi bir şey aramak ve tamamiyle kamunun malını korumak için yaptığımız açıklamanın farklı şekilde yorumlanması ve saptırılması, hiç bir açıdan yakışık almamıştır. Biz konuyu bu ayki Meclisimizin gündemine alacağız ve talep edeceğiz." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler