131019098
19 Mart 2024, Salı

FETÖ’NÜN ALİAĞA İMAMI YAKALANDI

16 Şubat 2018, Cuma 06:10

     


FETÖ’nün eski Aliağa İmamı, ve bölgedeki en etkin insanı olarak aranan F.M.T. yakalandı.

FETÖ/PDY bölücü terör örgütünün sözde Aliağa İmamı olan F.M.T. geçtiğimiz hafta yakalandı. İzmir Terörle Mücadele ekipleri tarafından saklandığı yere düzenlenen bir operasyonla yakalanan F.M.T., sorgulanmak üzere gözaltına alındı. F.M.T’nin eşi M.T. de 1 yılı aşkın bir süre önce, Aliağa Emniyeti’nce yakalanarak ve tutuklanmıştı.

M.T.’nin Aliağa’nın önde gelen üst düzey iş adamları, siyasiler, daire amirleri ve bürokratların eşleri de dahil olmak üzere, bayan yapılanmasının sözde Aliağa Ablası olduğu edinilen bilgiler arasında. İddialara göre; F.M.T.’nin, örgüt yöneticisi olarak yurt içi ve yurt dışı geziler ile sohbetler düzenlediği, yüksek miktarlarda himmet topladığı, yurt dışı gezilerine örgütün diğer üst düzey yöneticileriyle birlikte katıldığı belirtildi.

FETÖ/PDY bölücü terör örgütünün sözde Aliağa İmamı olan, geçtiğimiz yıllarda pek çok bürokrat ve yerel yönetici ile irtibat halinde olan F.M.T.’nin ilk sorgusunda, örgütün Aliağa ayağını çökertecek önemli isimleri deşifre ettiği öğrenildi. F.M.T.’nin değişik zamanlarda ilçenin önde gelen isimlerini örgütün sözde lideri Fetullah Gülen ile görüştürmek üzere organizasyonlar tertipleyerek Pensilvanya’ya götürdüğü de gelen bilgiler arasında.

F.M.T. HAKKINDAKİ İDDİALAR

Sözde imam olduğu dönemde, Körfez Dersanesi’nde öğretmenlik yaptığı, sonradan kapatılan ASGİAD isimli işadamları derneği üye olduğu; ASGİAD’ın TUSCON’un alt dernek yapılanmasında yer aldığı…

F.M.T.’nin Aliağa’da düzenlediği toplantıları zaman zaman kafelerde, gemi söküm bölgesinde ve petrol istasyonu gibi yerlerde yaptığı, bu toplantılarda, zaman zaman sabah kahvaltıları, akşamları gözleme partileri yaptıkları...

Aliağa’nın yönetilmesi ile ilgili siyasi, bürokratik, ticari kararların da büyük bölümünün bu toplantılarda alındığı, edinilen bilgiler arasında.

Diğer çok önemli iddia ise, faaliyetlere katılanlar arasında, o dönemdeki aktif daire amirleri, bürokratlar, siyasetçiler ve işadamlarının da bulunduğu şeklinde.

ÖNEMLİ İSİMLERE OPERASYON VAR MI?

F.M.T.’nin yakalanmasının ardından elde edilen bilgiler ve ortaya atılan iddialar FETÖ Paralel Devlet Yapılanması’nın Aliağa’da ne kadar kök salmış olduğunu göstermekte. Özellikle, ilçedeki toplantı ve faaliyetlerin önemli bir bölümünün, aktif daire amirleri, Aliağa siyaseti, bürokrasisi ve ticaretinde kilit noktalarda bulunan kişiler tarafından organize ve finanse edildiği bilgileri ışığında yaklaşık 1 yıldır büyük bir sessizlik içinde olan Aliağa’daki FETÖ operasyonlarının hız kazanması ve önümüzdeki günlerde bazı tanınmış kişi ve kurumlara da operasyon yapılması bekleniyor.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler