131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

SIEMENS ÖNALLAR 4. MAĞAZASINI AÇTI

16 Nisan 2015, Perşembe 11:25

     


Aliağa'da mobilya ve beyaz eşya sektöründe öncü isimlerden biri olan Mehmet Önal, 4. mağazasını Fevzipaşa Caddesi üzerinde açtı. Sıemens ve Samsung markalarının Aliağa Bayisi olarak açılan mağazanın açılışına Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar ve yüzlerce davetli katıldı. 30 yıldan bu yana Önallar olarak Aliağa ticaretinde var olan ve beyaz eşya sektörünün öncü kuruluşlarından olan Önallar Mağazasının 4. şubesi geçtiğimiz gün Fevzipaşa Caddesi üzerinde açıldı. İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, AKP İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Eski Belediye Başkanı ve AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Tansu Kaya, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve yüzlerce davetli katıldı. Açılışa gönderilen yüzlerce çelenk ve çiçekle süslenen Fevzipaşa Caddesi'ndeki Sıemens ve Samsung mağazalarının açılış kurdelaları Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu'nun duaları sonrası ayrı ayrı kesildi.

BAYRAM YILMAZ, “ÖNALLAR KÖKLÜ BİR AİLE”

Önallar'ın Aliağalıların yakından tanıdığı köklü esnaf ailelerinden biri olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Bu işleri çok güzel yürütüyorlar. Allah mahcup etmesin. Biz kendileriyle bu anlamlı günde burada olmaktan ve ilçemize yeni bir ticarethane kazandırmış olmaktan da mutluyuz. İnşallah, yeni mağaza zincirlerine yenilerini bu cadde boyunca eklemeye de devam ederler. Allah kaza bela vermesin, hayırlı, bereketi bol olsun” dedi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da; “Ben de Aliağa Belediye Başkanı olarak yeni mekânımızın hem Aliağa halkımıza, hem de işletmeci kardeşimize hayırlı kazançlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

SAKA, “BU İŞLER ÇOK ZOR İŞLER, MEHMET'İ KUTLUYORUM”

“Böylesi bir günde Mehmet'in yanında olmak hepimizin görevi diye düşünüyorum” diyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Bugün ki imkanlarla uzun zamandır beyaz eşya işi yaparken böyle bir mağazayı Aliağa'ya kazandırmak için uğraşması bu dönemler için çok önemli. Bir çok kişiyi de istihdam edecek olması ayrı bir kazanç” diye konuştu. Bu işlerin genel de para kazanılacak işler gibi göründüğünü belirten Saka, “Ancak burada sadece önemli olan para kazanmak değil. Bunun yanında topluma hizmettir. Hizmet ederken malzemeyi ayağınıza getirecek, servisiyle ve her türlü sıkıntılarıyla ilgilenecek bir işle uğraşmak bugün ki ortamda çok da kolay değil. Hele de finansal konuları düşündüğünüzde bu işlere girmek için iyi düşünmek gerekir diye düşünüyorum. Önallar, mağazalarına bir halka daha eklediler. Kendilerini cesaretlerinden dolayı tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, AK parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut Sıemens ve Samsung mağazalarını açılış kurdelelarını ayrı ayrı keserek açtılar. Mehmet Önal ise açılışın ardından katılanlara mağazaları gezdirerek bilgiler verdi.

MEHMET ÖNAL, “ALİAĞA'DA 30 YILLIK BİR MARKAYIZ”

30 yıl önce köyde bakkal işletmeciliği ile iş hayatına atıldıklarını belirten Önal Mağazalarının yöneticisi Mehmet Önal, “1996 yılında Aliağa'ya geldiğimizde bakkal ve zücaciye esnafı olarak ticarete başladık. 30 yıldan bu yana Önallar olarak; Profilo, Siemens, Samsung gibi beyaz eşya sektöründe sadece Türkiye'de değil Dünyaca ünlü markaların bayisi olduk. Aliağa'da sektöre; halı ve mobilya olarak iki ayrı konseptte mağaza kazandırdık. Bunun yanı sıra İstanbul Üsküdar'da da SamsungShoop bayiimiz var. Aliağa ile birlikte bu dördüncü şubemizi hizmete açtık” dedi.

'PORTFÖYÜMÜZDE 25 BİN MÜŞTERİ VAR'

30 yıllık esnaflıkları süresince neredeyse her iki kişiden birisinin mağazalarından alışveriş yaptığını ve bundan da son derece mutlu olduklarını belirten Önal, “Aliağa'da 25 bine yakın müşteri portföyümüz var. Tabiî ki bu 30 yılın birikiminde elde ettiğimiz sayı. Aliağa'da Önallar denildiği zaman çoğu kişi tanır. Bizim Önallar olarak Aliağa'nın yanı sıra 18 köyüne, Dikili, Çandarlı, Bergama ve Ayvalık'a kadar hizmet verdiğimiz müşterilerimiz var” diyerek tüketicilere şu tavsiyelerde bulundu: “Tüketicilerimizin alış verişlerde daha dikkatli olsunlar. Büyük şehirlere gitmenin bir avantajı yok. Marka ve bayilik olan firmalardan ürün almalarını tavsiye ediyorum. Bu sayede tüketicilere sorunları karşısında daha çözüm odaklı olabiliriz” (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler