131019098
26 Nisan 2024, Cuma

FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIDILAR

16 Mayıs 2015, Cumartesi 09:44

     


Aliağa Anaokulu’nda ‘Kültürümüzü Tanıyalım’ Kermesi ve Sergisi düzenlendi. Farklı kültürlere ait yemeklerin ve el ürünlerinin sergilendiği kermes büyük ilgi gördü.

Aliağa Anaokulu bahçesinde düzenlenen kermeste Okul Müdürü Ayşe Sayın, Müdür Yardımcısı Şerife Dönmez ve okulda görev yapan öğretmenlerin yanı sıra, Okul Aile Birliği Başkanı Mehpare Akdede Kılıç, Başkan Yardımcısı Ela Benli ile öğrenci velileri de hazır bulundu. Düzenledikleri kermes hakkında bilgiler veren Aliağa Anaokulu Müdürü Ayşe Sayın; “Aliağa Anaokulu Okul Aile Birliğinin katkılarıyla böyle bir kermes düzenledik. ‘Kültürümüzü Tanıyalım’ Kermesi ve Sergisi’ni düzenlemekteki amacımız hem okulumuza maddi anlamda katkı sağlamak, hem de öğrencilerimize farklı kültürleri tanıtmak”dedi.

EL İŞLERİ DE SERGİLENDİ

Kermeste bulunan yiyecek ve içeceklerin tamamının öğrenci velileri tarafından yapıldığını söyleyen Okul Müdürü Sayın, yiyecek ve içeceklerin yanı sıra yine öğrenci velileri tarafından yapılan el emeği göz nuru el işlerinin de kermeste sergilendiğini belirtti. Ülkemizdeki farklı yörelere ait ürünleri tatma imkanı bulan veliler ve öğrenciler kermese büyük ilgi gösterdi. Kermeste ayrıca Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelerden gelen öğrencilerinvelileri de kendi ülkelerineait yemekleri tanıttı. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler