131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ADALET YÜRÜYÜŞÜNE ALİAĞA’DAN DESTEK

16 Haziran 2017, Cuma 07:04

     


CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine İzmir’deki CHP’liler Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı. Eyleme CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ülkenin dört bir yanından destek geldi. Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine CHP’liler İzmir’de Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı. Çok sayıda partilinin katılarak, adalet talep ettiği eylemde konuşan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ak Parti iktidarına karşı birlikte mücadelenin önemine vurgu yaparak, tutuklu bulunan Genel Başkanlar ve tüm milletvekillerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li ilçe belediye başkanları ve parti ilçe teşkilatları eylemde yerini alırken, EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, HDP İl Başkanı Mahfuz Güleryüz ile ÖDP ve Halkevleri üyeleri de eyleme katılarak destek verdi.

DURMAZ: ‘ADALETİN OLMADIĞI YERDE DEVLET OLMAZ’

İzmir’deki eyleme, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da tüm kademeleri ile birlikte katıldı. Süreç hakkında açıklamalarda bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Genel Başkan Yardımcımızın tutuklanması CHP’ye karşı bir gözdağı girişimidir. Hukukun yok sayıldığı, hukuki bir dayanak olmaksızın verilmiş siyasi bir karardır. Bu kararın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Biz, adaletin eksiksiz ve kusursuz, başta Genel Başkan Yardımcımız olmak üzere tüm adalet mağdurlarına uygulanmasını istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan, adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Türkiye’de adalet yerine gelinceye kadar, adalet uygulanıncaya kadar, adalet tekrar baş tacı edilinceye kadar bu mücadeleyi sürdürecek bir tutum içinde olacağız.” diye konuştu.

‘YOL HARİTASI OLUŞTURACAK BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK’

Bundan sonraki süreçte izlenecek yol ile ilgili de bilgiler veren Durmaz, “İzmir’de dün sabahleyin yapmış olduğumuz basın toplantısından sonra 3 saat kadar ilçe başkanları ve il yöneticilerimizle ortak bir toplantı gerçekleştirdik. İzmir için yol haritası oluşturacak bir değerlendirme yaptık. Orada oluşan bir genel çerçeve var. Bu ham değerlendirmeyi il başkanlığımız olgunlaştırıp İzmir İl Örgütünün ve dolayısıyla ilçe teşkilatlarının programı olarak önümüze koyacak ve bu programı gerçekleştireceğiz. Bu program ilçelerde çeşitli etkinlikleri ve aynı zamanda genel başkanımızın başlatmış olduğu adalet yürüyüşüne İzmir örgütlerinin aktif katılımını içeren bir program olacak.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler