131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SİYASİLER NİCE'DEKİ SALDIRIYI KINADI

16 Temmuz 2016, Cumartesi 07:11

     


Fransa'nın Ulusal Bayram kutlamalarında 84 kişinin ölümüne neden olan saldırı, Aliağa'daki siyasi partilerin ilçe başkanları tarafından kınandı.

Fransa'nın Nice kentinde önceki akşam ülkenin en önemli ulusal bayramı olan Bastille Günü'nün kutlandığı sırada bir kamyonla düzenlenen saldırıda 84 kişi hayatını kaybetti. Fransa'yı terör, milli gününde, kentin meşhur caddesi Promenade des Anglais'te vurdu. Fransızlar, Bastille Günü gecesinde havai fişek gösterilerini izlerken, özgürlük ve eşitliği kutlamak üzere buluşmuşlardı. Tüm dünyayla birlikte, Aliağa'daki siyasiler de Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

AKBULUT, “TÜM DÜNYA BİRLEŞMELİ"

Yaşanan üzücü olayın ardından birliktelik mesajı veren AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, "Türkiye terörden çok çekiyor. Avrupa da benzer acıları şimdilerde yaşıyor. Terörü nerde, ne zaman, ne şekilde olursa olsun kınıyoruz. Bizim acılarımızı şimdi onlar da hissediyorlardır diye düşünüyorum. Teröre karşı tüm dünya ülkeleri aynı dik ve mücadele anlamında kararlı bir duruşu sergilemek zorunda. Maalesef Avrupa bunu yapmıyor. Ama dünyanın her neresinde olursa olsun, insanların bu şekilde katledilmesi karşısında büyük üzüntü duyuyoruz. O yüzden tüm dünyanın bu saldırılara karşı birleşip, birlikte mücadele etmesi gerektiği fikrini savunuyoruz" dedi.

DURMAZ, "İNSANLIK TEK YÜREK OLMALIDIR"

Terörün tüm Dünyayı ilgilendiren ortak bir insanlık sorunu haline geldiğini ifade eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, Uluslararası terör saldırılarının insanlığı, insanlığın ortak değerlerini, çağdaşlığı ve birlikte yaşama kültürünü hedef aldığını belirtti. Durmaz, "Fransa'da düzenlenen alçakça ve insanlık dışı terör saldırısını lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fransız halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğu bir kez daha görülmüştür. Teröre karşı tüm ülkeler, insanlık tek yürek olmalıdır. Ama'sız ve lakin'siz teröre hep birlikte karşı çıkmalıyız. Terör yoluyla siyasi amaçlarına ulaşmaya çalışan büyük güçlere, terör yoluyla siyasi hedeflerine ulaşmaya çalışanlara ve terör taşeronlarına lanet olsun. Terör üzerinden siyasi hesap yapanlar bilmelidir ki, terör bir bumerangdır, en sonunda onu destekleyeni gelir vurur" dedi.

AYDEMİR, "RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER"

Sürekli benzer olayların yaşandığına vurgu yapan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak karşımıza sürekli çıkıyor. Bu konuda tüm dünya liderlerinin ve ülkelerinin duyarlı olmaları gerekiyor. Bugün bana yarın sana sürecinin maalesef işlediğini görüyoruz. Fransa'nın zamanında terörü beslediğini de biliyoruz. Rüzgar eken fırtına biçermiş, görüyoruz. Hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Her türlü durumda, dünyanın her yerinde insan insandır. Fransa'nın acısını yürekten paylaşıyor, tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

ÖZBAY, "TERÖRÜN KİRLİ YÜZÜ BİR KEZ DAHA MEYDANDA"

HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay ise, birçoğu çocuk 80’den fazla kişinin kamyonun altında kalarak öldüğü saldırının ardından sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, "Bu canileri mazlum sivil halkın başına bela eden zihniyetlere lanet olsun" dedi. Terörün kirli yüzünün bir kez daha meydana çıktığını belirten Özbay mesajında, " Fransa'daki katliamda hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Umuyorum ki bu caniler, onlara destek olan iktidar bozuntuları bir gün halkın laneti ve birlikte mücadelesi ile tarihin çöplüğüne atılacaklardır. Tekrar tüm insanlığın başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler