131019098
19 Mart 2024, Salı

MUAYENEYE GİTMEDEN "PLAKALARI YENİLEYİN"

16 Temmuz 2018, Pazartesi 06:16

     


TUVTÜRK muayene istasyonlarında, geçen sene temmuz ayında araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle plakalarda vida silik yazılar app denilen standart dışı plakaların ağır kusurlu sayılmasından dolayı yoğunluk ve mağduriyetler yaşanıyor.

Aliağa Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, vatandaşları, araç muayenesine girmeden önce kusurlu olan plakaları yenilemeleri konusunda uyardı.

Oda Başkanı Yiyitalp, araç plakalarına ilişkin yeniden düzenlenen kusur tablosunun geçen sene Temmuz ayından itibaren uygulandığına hatırlatarak, plakalarda vida bulunması, yazıların silik, bold veya italik şeklinde olmasının ağır kusurlu sayılacağından TÜVTÜRK muayene istasyonlarında aracın muayeneden geçemeyeceğini söyledi.

Plakalarında kusur olan vatandaşların muayeneye o şekilde gidince "ağır kusurlu" olduğu için mağduriyet yaşadığını belirten Yiyitalp, "Yeni düzenleme ile araçların üzerindeki plakaların deliksiz, vidasız olması gerekiyor. Vatandaşlarımız vida deliği olan plakaları silikon, beyaz bant veya elle boyayarak araç muayenesinden geçeceğini düşünerek TÜVTÜRK muayene istasyonlarından geçemiyorlar. Plakası kusurlu olan vatandaşlar muayeneden geçemeyince, muayene istasyonları yetkilileri araç sahiplerini şoförler odalarına göndermektedir. Araç sahipleri şoförler odasına gelip aynı gün için de plakalarını yenilenmesine rağmen o gün içinde tekrar bazen muayeneye girememektedir. Bu nedenle vatandaşlar mağdur oluyor" diye konuştu.

Başkan Salih Yiyitalp vatandaşların araçlarındaki plakalarda yazıların silik, bold veya italik şeklinde veya vida bulunması, halinde muayene öncesi trafik tescil şubelerine başvurmaları gerektiğini, buradan aldıkları belgelerle de şoförler odasından yeni plakalarını aynı gün içinde alabileceklerini sözlerine ekledi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler