131019098
19 Mart 2024, Salı

OHAL 18 TEMMUZ'DA SONA ERECEK

16 Temmuz 2018, Pazartesi 06:22

     


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının 18 Temmuz'da sona ereceğini açıkladı. Kalın, çok olağanüstü bir durumda OHAL mekanizmasının yeniden hayata geçirilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olağanüstü hâlin (OHAL) 18 Temmuz'da sonlanacağını açıkladı. Kalın, yeni dönemin ilk kabine toplantısı yapıldığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mevcut OHAL'in süresinin dolacağı 18 Temmuz tarihinde tekrar uzatılmayacağını belirten Kalın, "Hatırlarsanız, bunun uzatılmaması yönünde Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir iradesi ve beyanı olmuştu. 'Bu, terörle mücadele, FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle ilgili mücadelede bir zaafa, şüpheye ya da bir duraklamaya, yavaşlamaya yol açabilir' şeklinde kimsenin bir düşüncesi ya da endişesi olmasın. Çünkü bu mücadele çok kararlı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

OHAL kalktıktan sonra da mevcut kanunlar içerisinde, terörle mücadele yasaları çerçevesinde bu mücadelenin devam edeceğini söyleyen Kalın, çok olağanüstü durumlarda, çok olağanüstü bir tehditle karşılaşmaları durumunda OHAL mekanizmasının yeniden hayata geçirilebileceğini belirtti.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler